“THE GOOD OLD” op de website van ASC

“THE GOOD OLD” op de website van ASC

1 oktober 2019 11:45


Sinds afgelopen zondag heeft de commissie “The Good Old” (TGO) een eigen pagina op de website van ASC. The Good Old is te vinden onder “ORGANISATIE” en staat tussen de andere commissies bij ASC. Op de pagina kunt u het ‘wie’ en ‘wat’ lezen, met andere woorden: wie zijn we en wat willen we?
Om een lang verhaal kort te maken: we zijn superseniorleden met een RoodZwart hart, die trots zijn op onze club en van een biertje en een feestje houden. Rasechte ASC-ers dus!
Onze ervaring en clubliefde zetten we in bij activiteiten (m.n. voor oud-leden) en het bewaken en uitdragen van de clubcultuur en de geschiedenis van ASC.

De rest van het verhaal is in mooie volzinnen te lezen op de pagina van TGO, inclusief een heuse doelstelling. Heeft u na het lezen van de tekst opmerkingen, aanmerkingen, wijze raad of vragen dan kunt u ons bereiken op het volgende emailadres:  thegoodold@ajaxsc.nl

Een van de onderwerpen waar TGO zich sterk voor maakt, is het publiceren van hilarische, interessante, nostalgische, pedagogische of andersoortige stukjes uit de rijke geschiedenis van ASC. Dat is makkelijk, dus daar beginnen we direct maar mee. Veel leesplezier en u hoort van ons!

Rien Bergers, Sjoerd Bronsgeest, Thijs Feenstra, Hans Schiphorst, Emiel Sluyterman, Leo Steinmetz

Koekje erbij?

Kennelijk was in 1968 de sfeer binnen het ASC-bestuur niet optimaal. Gelukkig was het vierdeklasserschap van ASC 1 veiliggesteld, hetgeen een van de leden ertoe bracht een brief aan het ASC-bestuur te sturen waarin hij z’n oprechte vreugde uitsprak over het lijfsbehoud van het eerste. Uit dankbaarheid had hij een overheerlijke Bossche Koek meegestuurd. De bestuursleden worden tijdens de vergadering allemaal verblijd met een dikke plak van deze onverwachte traktatie.

Nadat hij de koekkruimels van z’n mond had geveegd, bracht één der bestuursleden ter tafel “dat hij de laatste tijd binnen de kring der bestuursleden een levensgroot probleem had bespeurd, waarvoor hij z’n bezorgdheid uitspreekt. De thans gehouden vergadering heeft hem echter getoond, dat ook andere mogelijkheden ten dienste staan, waarvan hij de betrokkenen verzoekt deze te continueren”.

Had mijn grootmoeder toch gelijk, want die sprak altijd de gevleugelde woorden: “Problemen? Een Bossche Koek bij de koffie doet wonderen!”

Tip voor het bestuur: doe eens gek en vervang die gortdroge kaakjes in de koektrommel in de bestuurskamer door een Echte Bossche Koek, want die is sinds 2001 weer verkrijgbaar bij Koekhuys Jan de Backer (info@Koekhuys.nl)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!