“Golden Boys”

“Golden Boys”

9 september 2020 12:30


Als je de geschiedenis van een willekeurige sportvereniging doorleest, dan kom je altijd wel een periode tegen dat er sprake is van een “gouden” generatie. Zo’n team dat jaar na jaar in nagenoeg dezelfde samenstelling kampioen wordt. De “golden boys” bij A.S.C. speelden eind 60-er, begin 70-er jaren in de jeugd. In zes seizoen behaalden ze liefst vijf kampioenschappen!
Begin april 1970 staat A.S.C. A 1 bovenaan de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft het team één punt voorsprong op Roodenburg A 2 en heeft het de kansen volledig in eigen hand. Maar dan moet erg vrijdagavond vanaf 19.30 uur wel stevig getraind worden!
“Niet versagen, heren”, waren de wijze woorden die namens de Jeugdcommissie werden gesproken, gevolgd door: “een haas te laat op pad gegaan, komt na de trage schildpad aan. Of toch niet altijd????”
Na deze cryptische oppepper kon het natuurlijk niet meer stuk en op zondag 19 april werd de kampioensvlag gehesen.

K A M P I O E N (een verslag van journalist in de dop Gert-Jan Onvlee)

“Het kampioenschap van de A 1 is jl. zondag een feit geworden. In een spannende en harde wedstrijd werd SVLV met 1-0 verslagen door A.S.C. A 1, waardoor wij voor de naaste concurrent Roodenburg A 2 onbereikbaar zijn geworden.

Met deze twaalfde overwinning werd de kroon gezet op een succesvol seizoen dat met een 10-1 overwinning op Roodenburg A 2 al aardig begon. Slechts éénmaal verloor dit elftal en vier maal werd gelijkgespeeld.

Ik de komende weken zullen echter nog enkele belangrijke wedstrijden gespeeld moeten worden om de promotie naar de (regionale) zaterdagafdeling te bewerkstelligen. Wij hopen in deze duels - waarschijnlijk tegen RCL en Weteringse Boys - weer op Uw steun te mogen rekenen, zoals U bij de wedstrijd tegen SVLV al blijk gaf van Uw grote belangstelling.

Natuurlijk mag niet onvermeld blijven dat direct na afloop van de kampioenswedstrijd de heer Wempe het elftal toesprak en de traditionele bloemen overhandigde.”

De selectie die in 1970 het kampioenschap behaalde, bestond uit: Leen de Goeij, Fred Zandbergen, Hans Scheer, Gert-Jan Onvlee, Rik v.d. Burg, René Uittenbogaard, Maarten Fontein, Harm Dragt, Frans Mastenbroek, Henk Fakkel, Frank Wamsteker en Ton Rooyakkers.

De promotiewedstrijden hadden voor A.S.C. het laatste hoofdstuk, inclusief happy end, moeten worden van een spannend jongensboek. Edoch, het is in de voetballerij niet altijd de sterkste die wint. “De bal is rond”, luidt nu eenmaal de oudste voetbalwet en de “Golden Boys” van A.S.C. waren na afloop een ervaring rijker en een illusie armer. Voor sommigen was het verlies zelfs een nachtmerrie, die zoveel jaar na dato nog steeds een beetje schuurt……

gooooooo.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!