Hoe is het nu met.... Hugo Wentges?

Hoe is het nu met.... Hugo Wentges?

9 november 2020 14:00


ASC heeft altijd veel talent voortgebracht. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk goede spelers op te leiden voor ASC 1. Eens in de zoveel tijd krijgt er echter een ASC-talent de kans om het bij een betaald voetbalclub te proberen. Daar zijn wij natuurlijk heel trots op! Op dit moment spelen er vier ASC’ers bij een profclub: Timo Jansen (Ajax), Jurre Wildemans (Feyenoord), Femke Potjewijd en Hugo Wentges (beiden ADO Den Haag). In deze serie komen de vier spelers één voor één aan het woord. In deel 2 is Hugo aan de beurt.

Hugo, vertel eerst eens wat meer over jezelf. Hoe oud ben je? In welk team speel je? 
Ik ben 18 jaar oud, sinds de onder 11 actief bij ADO en inmiddels speel ik in de onder 21 mijn wedstrijden. Ik ben opgegroeid op de Emmalaan achter het oude ASC terrein, waar ik dan ook het grootste deel van mijn jongere jaren heb doorgebracht. Ik heb van mijn vierde tot mijn tiende bij ASC gespeeld, en kijk daar met heel veel plezier op terug.

Al van jongs af aan sta je onder de lat. Wat vind je zo mooi aan keepen?
Klopt ja, in het begin was het vooral het rennen en vliegen wat me erg aantrok; hoge ballen pakken, naar de kruising vliegen en de kick na het maken van een redding. Dat zit er eigenlijk nog steeds wel in, maar de laatste tijd is de rol van de keeper steeds belangrijker en uitgebreider geworden in het veld. Ik haal veel voldoening uit het organiseren van mijn verdediging, waar nodig ingrijpen en vooral er voor zorgen dat we zo min mogelijk in de problemen komen. En mocht dit wel gebeuren, dan is het natuurlijk altijd leuk om het verschil te kunnen maken.

Op vrijdag 27 oktober 2017 speelde jij je eerste wedstrijd voor het Nederlands Elftal (onder 16). Dat is natuurlijk zeer speciaal, maar wat het allemaal nog mooier maakte was dat deze wedstrijd gespeeld werd op ons eigen sportpark Overveer. Kan je wat meer vertellen over dit debuut?
Ja, wauw, dat was bijzonder. Ik hoorde toevallig die zomer van Ruben (Dutrieux, red.) dat er in oktober een wedstrijd van mijn lichting van oranje op ASC gespeeld zou worden, en herinner me nog dat ik die avond tegen m’n pa vertelde hoe mooi dat zou zijn. Dus toen ik die oproep kreeg, wist ik dat het een heel speciaal moment zou zijn. De wedstrijd was niet super bijzonder, we wonnen met 3-0 van Polen, maar de support die ik daar kreeg zal ik niet snel meer vergeten.

Over debuteren gesproken, ADO Den Haag is de laatste tijd nogal aan het verjongen. Kunnen we binnenkort ook jouw debuut in de Eredivisie verwachten?
Haha, goede vraag. Ik hoop het wel, maar ik ben op dit moment nog vierde in de rij, dus ik zal nog even geduld moeten hebben. We gaan het zien, als het moment daar is zal ik er klaar voor zijn.

Zoals je net zei ben je opgegroeid vlak achter het oude terrein aan de Duivenvoordestraat. Denk je nog weleens aan ons oude stadionnetje?
Elke keer als ik erlangs fiets denk ik er nog wel aan ja, al die wedstrijden dat we met zn allen met een kruk en een tosti zaten te kijken, en natuurljk die paar wedstrijden die ik er zelf in de modder heb gespeeld, een mooie tijd was dat.

Je hebt ook cricket gespeeld bij ASC (Ajax). Kan je daar wat meer over vertellen en zou je dat andere kinderen aanraden?
Aanraden zou ik het sowieso, het valt perfect na het voetbalseizoen, dus je blijft lekker bezig met een leuke sport, ook als voetbal even stil ligt. Ik ben via mijn vader gaan cricketen en heb het als een erg mooie sport ervaren, waar veel meer in zit dan je op het eerste gezicht denkt. Ik ben uiteindelijk gestopt omdat ik in de knel kwam met het combineren, maar zoals eerder gezegd kan ik het iedereen aanraden.

Welk advies zou je jonge ASC’ers willen meegeven om een betere voetballer/cricketer te worden?
Cliché maar waar; werk hard en leer van alles en iedereen om je heen. Zelfs de beste spelers willen altijd nog beter worden, en dat is de enige manier om het te doen.

Tot slot, wanneer zien we je weer op ASC?
Ik hoop zo snel mogelijk weer! Ik vind het altijd super leuk om bij voetbaldagen en andere activiteiten te helpen, dus wie weet binnenkort weer.

11fff971-c741-4548-85c0-774aa47cb6e5.JPG

Deel 1: Timo Jansen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!