Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!

30 december 2020 18:00


We schrijven 1971 als in de bestuursvergadering het onderwerp “Nieuwjaarsviering” op de agenda staat. De nieuwjaarsviering was zoals altijd weer chique en geanimeerd. “Noblesse oblige”, zoals dat hoort bij een zichzelf respecterende klassieke sportvereniging.

Naar verluid werd de avond echter ontsierd door het feit dat er een scabreuze grammofoonplaat ten gehore werd gebracht waarvan de tekst dermate ordinair was dat deze door een commissielid “beneden het peil geacht werd van wat van een A.S.C.-avond mag worden verwacht”.
 
Het bewuste commissielid vraagt het bestuur dan ook om zijn afkeuring over het gebeurde uit te spreken. Tevens wenst hij de verzekering dat iets dergelijks in de toekomst nóóit meer zal voorkomen, daar hij voor dergelijke dingen geen enkele verantwoording wenst te nemen. Mocht hij de gevraagde verzekering niet krijgen dan neemt hij de consequentie.
 
Het A.S.C.-bestuur stelt zich in grote meerderheid op achter het commissielid. De secretaris stelt voor om in het vervolg geen gezongen plaat meer te laten brengen. Dit voorstel wordt aangenomen. Rest er natuurlijk nog één brandende vraag: welke scabreuze, A.S.C.-onwaardige, grammofoonplaat werd er die bewuste avond ten gehore gebracht?
 
Was het:
A. Puntje d’r in, puntje d’r uit van De Blondjes,
B. De kietelpolka van Dikke Leo,
C. Een mooie vrouw van Peter Bresil, of
D. Als het gras twee kontjes hoog is van Hydra.
 
Wie het nog weet, mag het zeggen: thegoodold@ajaxsc.nl
 
Afbeelding1.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!