Ze smaken niet zoals ze kraken

Ze smaken niet zoals ze kraken

13 april 2021 13:15


Wie verwacht dat men zich op bestuurlijk verenigingsniveau uitsluitend met strategische zaken bezighoudt, komt regelmatig bedrogen uit. Soms hebben ogenschijnlijk futiele voorvallen vérstrekkende gevolgen. Wat bijvoorbeeld te denken van de navolgende ‘casus’, die het bestuur van A.S.C. in 1966 de nodige hoofdbrekens heeft gekost.

Op een zonnige zaterdagmiddag koopt de heer van der Aa* aan het buffet van het jeugdclubhuis bij mevrouw de Bee* 8 (acht) zakjes Smith chips. Van die zakjes waarin het zout nog apart verpakt is een klein blauw buideltje. U weet wel! De zakjes worden voor hem in een doos apart gezet. Later, als mevrouw de Bee reeds naar huis is, komt van der Aa z’n chippies ophalen. Hij zegt echter tegen jeugdvoorzitter van Effen* dat hij niet 8, maar 10 zakjes chips heeft besteld én betaald. Van Effen gelooft van der Aa in eerste instantie op z’n woord en geeft hem de 10 zakjes chips mee. Van Effen kent echter z’n pappenheimers en voor alle zekerheid belt hij ter controle mevrouw de Bee op. Deze verzekert hem bij hoog en bij laag dat van der Aa maar 8 zakjes heeft besteld én betaald.

Van Effen zou nu graag zien dat van der Aa over deze affaire gehoord wordt door het bestuur. Bestuurslid van Zetten* belooft daarop plechtig om van der Aa eens stevig aan de tand te zullen voelen over deze kwestie.

Hoe het verhaal uiteindelijk is afgelopen, vermelden de bestuursverslagen helaas niet. Het zal de lezer waarschijnlijk niet verbazen als het met de welbekende sisser geweest is…..

  • Uit overwegingen van privacy zijn gefingeerde namen gebruikt

 

rrr.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!