Soeperig cricket op een soeperig wicket

Soeperig cricket op een soeperig wicket

18 mei 2021 11:45


Uitvoerig verslag in het Sportblad, van de wedstrijd ’s Gravenhaagsche Cricket en Footballclub tegen Ajax te Leiden op 23 juni 1898, waarvan wij u onderstaande passage niet willen onthouden.

 

De Haagsche kapitein verloor den toss en moest batten op een wicket, dat hier voorzeker een nadere beschrijving verdient. Aangezien het den geheele nacht geregend had, was de toch reeds weeke pitch zoo zacht als boter, hier en daar was de ondergrond van kuiltjes en oneffenheden voorzien en de mat die zwart zag van regenwater, lag rimpelig over het soeperig oppervlak. De pitch lag bovendien aan het Noord-Oostelijk uiteinde zeker wel twee voet hooger dan aan de Zuid-Oostelijke kant, zodoende bowlde de bowler aan de eerstgenoemde zijde, bergafwaarts terwijl aan den anderen kant tegen de berg opgewerkt moest worden, voeg daarbij nog het feit, dat aan het Noord-Oostelijk uiteinde een soort loopschans was gegraven waarmee  de spelers naderhand erge last hadden en men heeft een klein en gunstig idee van al het gerieflijke in het Leidsche wicket.

 Hierover gesproken, opdat de Leidenaars de handen eens uit den mouw zullen gaan steken, om van hun pitch iets goeds te maken, want waarlijk zooals deze nu is, lijkt het weinig. Op een soeperig wicket wordt meestal dito cricket gespeeld”.

’s Gravenhaagsche Cricket en Footballclub 16 en 76 all out. Ajax 75 all out en 18 voor 2.

Soeperig wicket of niet, Ajax wint met 8 wickets. Gelukkig maar!

uu.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!