Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC solliciteert naar plek in linkerrijtje na winst op Voorschoten

6 november 2018 13:30

ASC pakte afgelopen zondag de derde zege van het seizoen. Dit keer werd Voorschoten een 4-1 nederlaag toegebracht. Gezien het veldspel was dit een verdiende zege.

Met name in de eerste helft zette de thuisploeg veel druk naar voren met goed opgezette aanvallende activiteiten over de vleugelspitsen. De verdediging opereerde solide waardoor de tegenstander nauwelijks ruimte kreeg om aan aanvalsopbouw te denken, laat staan tot uitgespeelde kansen te komen. Na 10 minuten vertaalde ASC het overwicht in een score. Na een afgeslagen corner schoot Jelle Schouten buiten de 16 meter met een prima schot met zijn linkervoet de bal in de touwen. Ook daarna bleef ASC aandringen. Geregeld had Voorschoten overtredingen nodig om de aanvalsacties af te stoppen. Uit een vrije trap door Jelle Schouten werd Ralph van Zandwijk aangespeeld die met een rake kopbal de doelman van de opponent opnieuw passeerde.

Na rust kwam Voorschoten met fellere tegenstand, wetend dat het dure punten zou verspelen als er niets aan de stand veranderde. De wedstrijd leek even te kantelen na 2-1, maar  ASC had de klasse de regie weer over te nemen en aanvallende initiatieven te ontplooien. Uit een vrije trap schoot invaller Ruben Dutrieux zijn team naar 3-1 en dat betekende het breekpunt in de wedstrijd. ASC liet de bal goed rondgaan en zou de uitslag nog meer glans geven. Ilker Kacar soleerde door de defensie van Voorschoten en passeerde tot slot de keeper. Hij bepaalde de eindstand op 4-1. “De ambitie is een plek bij de eerste zes”, aldus de spelers van ASC 1. In dat geval zal ASC in de tweede helft van de competitie gaan spelen in een poule die voor de prijzen gaat.

Bron: Wim van Tuijl