Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 1 zet opmars voort

19 november 2018 12:30

ASC heeft de smaak van winnen goed te pakken. Afgelopen zondag won de succesvolle formatie van trainer Mo Bougrine overtuigend met 3-0 van MMO.

Opnieuw heeft ASC het eigen publiek een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Het is qua spel een heel ander ASC dan we de afgelopen jaren gewend waren. Het spel is sprankelend met goed verzorgd voetbal. Leuk voor spelers, elftalleiding en supporters, maar ook voor de verslaggever, die de laatste tijd  winstpartijen kan beschrijven.  In dit verslag eerst de complimenten voor trainer van ASC, Mo Bougrine, die, weliswaar met inbreng van enkele nieuwe spelers, nu een stabiele formatie lijkt te hebben samengesmeed, die als een hecht team functioneert. Tegen MMO werd dat onomstotelijk bevestigd. Vanaf het beginsignaal zette ASC druk op de verdediging van de tegenstander; niet voor een gelimiteerde tijd, maar zo goed als de gehele wedstrijd. Prima combinatievoetbal en prima aanvallende activiteiten over de flanken. Geen verwondering dat er diverse kansen ontstonden. Het enige wat eraan ontbrak was de beslissende eindpass waardoor de tegenstander uit Hoogmade in de wedstrijd bleef. De beste kans ontstond vlak voor rust toen Sean Goebel de assist van Jelle Schouten niet wist om te zetten in de openingstreffer. Jelle Schouten: “Ja, voor rust hadden we al met 2-0 moeten voorstaan, gezien het speloverwicht en de kansen. MMO speelde matig en dat hadden we toen al moeten afstraffen.”

De beloning voor het offensief van de thuisploeg zou in de 48e minuut plaatsvinden. In een wederom prima aanvalsactie kwam Jelle Schouten vrij te staan voor de doelman en deze kans om gaan zetten in een voorsprong. “Een kleine voorsprong blijft riskant, want ondanks een duidelijk overwicht kan vanuit het niets door een ongelukkig verdedigende actie een tegentreffer komen”, verklaarde Mo Bougrine. Hij zag zijn woorden bijna bewaarheid toen MMO na een misverstand in de verdediging de eerste noemenswaardige kans kreeg om toe te slaan. Keeper Vaggellis Vidiadakis trad prima handelend op. Een nieuwe aanvalsactie over links zou van beslissende waarde zijn. Jelle Schouten bediende op maat Sean Goebel die onberispelijk binnenschoot. Er waren nog 30 minuten te spelen, maar MMO kon weinig creëren tegenover het overtuigend verdedigende ASC. In de slotminuut zou Rutger Hoogkamer zijn directe tegenstander perfect uitspelen en de doelman met een lob verschalken en zo voor de 3-0 eindstand zorgen.

Bron: Wim van Tuijl