Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kapitein Scherjon houdt Macie Army op koers

19 november 2018 12:45

Op een waterkoud maar zonnig Sportpark Overveer heeft ASC Zaterdag 1 zaterdagmiddag de topper tegen Teylingen Zaterdag 1 winnend afgesloten. Twee weken nadat het bij Foreholte de deksel op de neus kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal, sloeg het nu juist in extremis toe: 2-1.

Aanvoerder Maarten Scherjon zou die zaterdag uitgroeien tot de meest besproken man van het veld. In eerste instantie omdat de boomlange Leidenaar (24) onbedoeld de score opende. Een lage voorzet van Teylingen-blikvanger Tom van der Vlugt (ex-Teylingen Zondag 1 en ex-Ter Leede) werd door de centrumverdediger ongelukkig verwerkt: 0-1.

Lang hoefde het relatief in groten getale toegestroomde publiek niet op een antwoord van de thuisploeg te wachten. Uit een hoekschop kopte Auke Alkema met zijn achterhoofd schitterend raak. Alweer de vierde kopgoal van de spits van wie de doelpunten hoofdzakelijk moeten komen nu topscorer Batwi Brahim al vier wedstrijden op rij ontbreekt.

In een veel betere tweede dan eerste helft kon de wedstrijd twee kanten op gaan. De beste kansen en het lichte overwicht waren voor ASC, maar het dichtst was Teylingen bij een treffer door lat en paal te raken. Uiteindelijk was het de Army dat de wedstrijd in de allerlaatste minuut naar zich toetrok. Bij wederom een corner viel de bal voor de voeten van Scherjon, die de trekker overhaalde en zo het middelpunt van vreugde werd op veld 2 van de Overveerpolder.

Volgende week wacht de brigade van Ruben van den Berg de verste uitwedstrijd van de competitie. Hillegom, dat zaterdag niet in actie kwam, is dan gastheer van koploper Macie Army. De Bollenstreekinwoners bezetten de dertiende plek, maar wonnen wel knap van Ter Leede (5-3) en lieten Foreholte met de staart tussen de benen wegkomen (1-2) van De Zanderij.

Scoreverloop: 0-1 Scherjon (e.d.), 1-1 Alkema, rust, 2-1 Scherjon.