ASC JO17-selectie draait op volle toeren

ASC JO17-selectie draait op volle toeren

12 december 2018 12:30


Afgelopen zaterdag heeft ASC JO17-1 overtuigend plaatsing voor de promotiepoule van de 1e klasse veilig gesteld. Om dit te bereiken moest er op de laatste speeldag gewonnen worden van Blauw Zwart JO17-1, maar omdat er meerdere ploegen aanspraak maakten op een positie in de top drie zou ook het doelsaldo van doorslaggevend belang kunnen zijn. Er moest dus volop gescoord worden.

Halverwege de wedstrijd zag het er nog niet gunstig uit voor JO17-1; de harde (tegen)wind en het missen van enkele grote kansen hadden er voor gezorgd dat er een 0-1 achterstand op het scorebord stond toen beide ploegen aan de thee gingen. Gelukkig kon ASC in de tweede helft, gesteund door de wind in de rug, orde op zaken stellen. Nog een minuut of 20 kon de blauw zwarte muur stand houden, maar daarna ging het snel. ASC liep uit naar een 4-1 overwinning. Na het laatste fluitsignaal kon de balans opgemaakt worden; ASC kan zich samen met FC Oegstgeest en Katwijk opmaken voor de promotiepoule. SJC, dat de dag begon als koploper, was de grote verliezer. Zij verloren niet alleen van Graaf Willem, ook hun plek in de top drie raakten ze kwijt.

Blessures
Met het bereiken van de promotiepoule is de eerste doelstelling van het seizoen behaald. Toch is dit een grotere prestatie dan het op het eerste gezicht lijkt. JO17-1 wordt al het gehele seizoen geplaagd door blessures. De trainer heeft nog niet eenmaal over een geheel fitte selectie kunnen beschikken en meerdere sterkhouders van de ploeg zijn langdurig geblesseerd (geweest). Dit biedt echter wel perspectief voor de tweede seizoenshelft. De ploeg zit zeker nog niet aan z’n plafond. Zodra de ziekenboeg leeg stroomt, moet ASC JO17-1 om de prijzen mee kunnen spelen in de promotiepoule.

JO17-2
Een belangrijk deel van het succes van JO17-1 is ook te danken aan een sterk JO17-2. Beide teams trainen met elkaar en werken nauw samen. JO17-2 bestaat geheel uit ‘eerstejaars’ en staat op het punt promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Als dat lukt zou dat een uitzonderlijke prestatie zijn voor deze jonge ploeg. Af en toe moeten zij het fysiek nog afleggen, maar vlot spel met veel beweging heeft al voor veel overwinningen gezorgd. Ook dat belooft dus veel voor de tweede seizoenshelft!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!