Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Macie Army niet bestand tegen Katwijkse storm

12 december 2018 12:30

ASC Zaterdag 1 is de schadevrije status in eigen huis dit seizoen kwijtgeraakt. De roodzwarte brigade ging zaterdag op veld 4 van Sportpark Overveer verrassend onderuit tegen middenmoter Quick Boys (3-4).

Naast het onnodige verlies tegen de Katwijkers, zag Macie Army doelman Martijn Helsdingen wegvallen. De 24-jarige sluitpost moest zich voor rust laten vervangen door Toine Laurier en blijkt zijn enkel te hebben gescheurd. Naar verwachting is de goalie zes weken uit de roulatie.

Ondanks een flinke tegenwind kreeg ASC voor rust legio kansen afstand te nemen van Quick Boys, maar alleen middenvelder Niels van Valderen had het vizier op scherp staan. De enige kans die de tegenstander in de eerste 45 minuten kreeg, was -via de voet van Hans Stehouwer- gelijk raak, waardoor de ploegen met een gelijke stand aan de limonade gingen.

In het eerste kwartier na rust scoorde Sebastian Schoenmaker twee keer en klom daarmee naar de koppositie in het topscorersklassement. Plotseling wankelde het achterin bij de Army en profiteerde Quick Boys optimaal met drie doelpunten in korte tijd. Een slotoffensief leverde niet het gewenste effect en leidde ook niet tot echt grote kansen. Diederick Jacobs was met een bal op de lat nog het dichtst bij een doelpunt, die een punt en de koppositie betekend zou hebben.

De druiven waren ongekend zuur voor ASC, dat ondanks de tweede nederlaag van het seizoen nog altijd de minste verliespunten bezit in de reserve vijfde klasse. Komende zaterdag staat een bekerclash én dorpsderby op het programma met de ontmoeting met FC Oegstgeest 7, dat vier keer eerder de degens met de Army kruiste. De formatie van Ruben van den Berg heeft nog wat goed te maken na het meest recente onderonsje, vorig seizoen in de beker, toen een 2-4 nederlaag werd geleden.

Scoreverloop: 1-0 Van Valderen, 1-1, rust, 2-1 Schoenmaker (pen.), 3-1 Schoenmaker, 3-2, 3-3, 3-4.

Opstelling: Helsdingen (Van Engelen); Laurier, Stehouwer (Rooijakkers), Scherjon, Boelhouwer; Schoenmaker, Cornel, Van Valderen; Standing, Alkema, Jacobs (Prudhomme van Reine).