Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC maakt goede start in Derde klasse Hoog

26 februari 2019 16:45

ASC is goed begonnen aan de competitie in de derde klasse hoog, waar het team van trainer Mo Bougrine vorige week naar toe is gepromoveerd. Er werd met 2-0 gewonnen van het Montfoortse MSV’19.

Het is even wennen voor ASC; meedraaien in een klasse waarin wordt gestreden om promotie naar de tweede klasse. Vanzelfsprekend zal uitgekomen worden tegen beter voetballende tegenstanders dan in de eerste helft van de competitie. Verfrissend is ook dat er gespeeld wordt tegen onbekende verenigingen, zoals afgelopen zondag tegen MSV'19. Dit gegeven maakt de competitie zeker aantrekkelijker.

Aantrekkelijk was de wedstrijd zeker. De formatie uit de provincie Utrecht begon direct druk te zetten op de verdediging van ASC. Het leidde nauwelijks tot doelrijpe kansen vanwege het alerte verdedigen van de thuisclub. Pas na 25 minuten kroop ASC uit de schulp en trachtte offensieve activiteiten te ontplooien. Snel werd duidelijk dat de roodzwarte formatie aanvallend uit de voeten kon. Een voorzet van Ilker Kacar belandde in de voeten van Sean Goebel, die zijn schot naast het doel zag gaan. In de tweede helft hield de aanvalsdrift aan, “Jammer dat we een drietal opgelegde kansen om zeep hielpen”, verwoordde assistent trainer Rob van Reijsen . “Scoor je, dan brengt dat zeker meer rust en zelfvertrouwen in het spel”, vervolgde hij. Nu zag hij de tegenstander er weer geloof in krijgen; mede doordat ASC een fase kreeg dat het geen duels meer won. Rond minuut 65 kantelde de wedstrijd. Jelle Schouten kreeg de bal van Jeroen van Bergen van ver goed aangespeeld. Na enkele gemiste pogingen eerder in de wedstrijd, scoorde hij nu knap de 1-0 binnen. Rob van Reisen stelde na afloop dat het verdedigend bij ASC prima stond. MSV zag geen mogelijkheden om dreigende  aanvalsacties op te bouwen. In de blessuretijd was hands in het strafschopgebied aanleiding voor de arbiter de thuisclub een strafschop toe te kennen, die Ruben Dutrieux doeltreffend verzilverde en de eindstand op 2-0 bracht.
Bron: Wim van Tuijl