Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC klopt titelkandidaat Sporting Leiden in eigen huis

14 maart 2019 15:15

ASC heeft voor een verrassing gezorgd in Leiden door één van de titelkandidaten, Sporting Leiden, op een nederlaag te trakteren. Het werd op sportpark De Morsch 2-4 voor het team van Mo Bougrine.

Met dit resultaat en de winst  vorige week in de tweede wedstrijd in de derde klasse Hoog staat ASC onverwacht ongeslagen bovenaan de ranglijst. Een ongekende weelde. Vroeg in de wedstrijd vormde een ongelukkige terugspeelbal van Jordy Heemskerk een gemakkelijke prooi voor Jelle Schouten die geen moment aarzelde om dit buitenkansje te verzilveren. De verkregen voorsprong hield slechts een minuut stand. Na de onverwachte meevaller was ASC verdedigend niet bij de les, want in  de direct daaropvolgende tegenaanval kopte de topscorer van de titelfavoriet, Gokhan Yazici, de gelijkmaker binnen. Deze openingsfase stond garant voor een interessante wedstrijd, waarin ASC in de eerste helft, meer controle over de wedstrijd had, maar verdedigend scherp moest blijven. De thuisploeg kwam er counterend enkele keren goed uit en moest doelman Evangelos Vidiadakis een paar keer handelend optreden om welgerichte schoten van Koos de Haas te pareren. In minuut 33 krijgt ASC loon naar werken. Een vrije trap vlak voor het 16 meter gebied werd genomen door Ruben Dutrieux. Het schot verdween langs  de muur en verdween doelgericht achter de keeper. Het is een specialiteit van de 38-jarige speler die zijn team dit seizoen herhaaldelijk zijn scorende waarde in spelhervattingen heeft bewezen.
De tegenstander realiseerde zich terdege dat er resultaat moest worden behaald om op koers te blijven van de doelstelling. ASC werd meer teruggedrongen. Het ging  goed tot de 59e minuut. Een overtreding nabij het strafschopgebied leverde een identieke kans op als Ruben Dutrieux eerder in deze ontmoeting.  Mike Filippo volgde het voorbeeld en tekende voor 2-2. “Wie daarna scoort, pakt de winst”, vertelde Jelle Schouten na afloop. Hij glunderde over het verloop van de laatste 5 minuten. In die slotfase scoorden zowel Ruben als Jelle, waardoor de punten mee naar Oegstgeest gingen en ASC, zoals gememoreerd, bovenaan de ranglijst prijkt.