De ongestelde vragen en andere bestuurlijke perikelen

De ongestelde vragen en andere bestuurlijke perikelen

5 november 2019 13:30


Een prominent ASC-lid had reeds eerder aangegeven dat hij tijdens de rondvraag van de Algemene Ledenvergadering in 1961 liefst 5 vragen zou stellen. Maar omdat hij helaas niet ter vergadering aanwezig bleek, kon hij aan z’n ‘dreigement’ geen uitvoering geven en bleven de voorgenomen vragen dus ongesteld.
Het zal dus altijd een groot mysterie blijven wat betrokkene allemaal op z’n lever had.

Wel maakt een ander prominent ASC-lid (van verdienste) tijdens dezelfde rondvraag melding van het feit dat hij recent door niet nader te noemen ASC-lid voor ‘nozem’[1] is uitgescholden. De voorzitter betreurt het dat zoiets voorkomt, zeker bij een keurige vereniging als ASC. Indien de beledigde bij het bestuur schriftelijk en in drievoud een formele klacht indient, dan zal het bestuur niet schromen om het lid, dat z’n boekje zo ver te buiten is gegaan, zwaar te straffen.

 

[1] Het woord nozem werd in Nederland in 1955 geïntroduceerd. Hiermee werd destijds een nieuw type jongeling aangeduid: zelfbewust en vaak agressief, gekleed in spijkerbroek en leren jack en uitgedost met vetkuif, hangend op zijn bromfiets voor de snackbar. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!