Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 2 pakt door Teije ternauwernood punt tegen HMSH

7 november 2019 13:00

ASC Zondag 2 heeft zondagmiddag ternauwernood een punt binnengesleept tegen HMSH uit Den Haag. Op eigen veld kwamen de Oegstgeestenaren met liefst 2-0 voor, maar gaf het een zeker lijkende overwinning door individuele fouten uit handen. Teije Rutten zorgde in extremis alsnog voor een punt: 4-4.

Zeven minuten stonden er op de klok toen ASC 2 al voor de tweede keer op zondag het net vond. Teije vond met een fraaie sleep achter het standbeen Kees van Leeuwen, die de bal achter de keeper van HMSH schoot. Minuten daarvoor had Teije zelf al ASC schitterend op voorsprong gezet door van afstand kiezelhard uit te halen: 2-0.
ASC had weinig te duchten van de tegenstander, maar moest plots wel een aansluitingstreffer incasseren. Een vrije trap werd bij de eerste paal niet goed verwerkt door Casper Wenzel en de bal belandde in eigen doel: 2-1. Erg van de leg was de thuisploeg niet, want nog voor de thee kwam ASC op 3-1. Een aanval kwam terecht bij Teije, die de bal breed legde voor Fenno van den Hoek en
laatstgenoemde rondde af: 3-1. Tussendoor ontsierde de eerste helft door een natrappende beweging en een harde tackle op Kees.
De scheidsrechter beoordeelde beide gevallen, maar besloot geen rode kaart(en) te geven aan de Haagse tegenstander. Wél staakte de arbiter het affiche tien minuten voor rust. Door herhaaldelijk commentaar aan de leiding was de scheidsrechter van dienst het zat en beide teams moesten naar binnen.

Door de rustige keeper van HMSH bedaarde de uitploeg enigszins, waarna de wedstrijd relatief kalmpjes vervolgde. ASC ging steeds minder spelen en kon via de korte opbouw minder vaak de vrije man vinden. HMSM kwam beter in de wedstrijd en kwam vlak voor rust plots op 3-2. Een lange uittrap van de HSMH-goalie belandde na een ASC-corner achter de verdediging en Piet Meeuwissen werd verschalkt van dichtbij. De pauze werd aangegrepen om twee wijzigingen door te voeren en de puntjes op de i te zetten, ware het niet dat ASC kort na rust met 3-4 achterstond. Tweemaal was HMSH gevaarlijk achter de laatste lijn van ASC en twee keer was het raak: 3-4. De ploeg van Peter en Marnix moest aan de bak, maar kwam met moeite tot grote mogelijkheden. Kees wilde vlak voor tijd een penalty, maar kreeg deze niet.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het tóch raak. ASC kreeg een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, Teije mocht aanleggen en ramde de bal in het doel: 4-4. Door het gelijkspel loopt ASC een punt in op GSC ESDO, dat verrassend onderuit ging bij hekkensluiter Van Nispen (1-3). Foreholte en HVV wonnen respectievelijk hun wedstrijden en staan vijf punten boven het selectie-elftal uit Oegstgeest. Wel heeft ASC nog een wedstrijd te goed. Zondag wacht RKDEO-uit.