Een sympathiek gebaar

Een sympathiek gebaar

22 januari 2020 12:30


Tijdens het voetbalseizoen 1952 – 1953, enkele dagen voor de ontmoeting tegen D.O.C.O.S., ontving het A.S.C.-bestuur een berichtje van het D.O.C.O.S.-bestuur, waarin stond dat de Haagwegbewoners gaarne zagen, dat het A.S.C.-bestuur in de pauze van bovengenoemde wedstrijd in het clubhuis een kopje thee kwam drinken.

Dit verzoek, waarde D.O.C.O.S.-vrienden werd door ons zeer gewaardeerd en wij hebben er gaarne gebruik van gemaakt”, was het antwoord van A.S.C.

Het zou er op de velden zelf ook heel wat genoeglijker toegaan, indien andere clubs dit voorbeeld van de Rood-Witten navolgden. Vroeger gebeurde dit en dan uitgebreid door beide elftallen na afloop, waarbij dit zelfs wel eens zo lang aanliep, dat het kopje thee vervangen werd door een hartig slokje. Dit schijn er – vooral in de lagere regionen – allemaal al lang niet meer bij te horen.

En juist daarom D.O.C.O.S., omdat jullie onderaan bungelt, pakt aan en tracht je te handhaven!”, waren de opbeurende woorden van A.S.C.

De moraal van het verhaal: “Clubs, waarvan in ieder geval de leiding in wedstrijden nog iets anders ziet dan het vergaren van de nodige puntjes, zijn te spaarzaam om in de poel der vergetelheid weg te zakken”. Waarvan acte!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!