Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Dramatisch kwartier wordt Macie Army fataal op heilige grond

27 januari 2020 12:30

Voor de derde keer dit seizoen heeft ASC Zaterdag 1 een nederlaag geïncasseerd. Na de 1-3 tegen Ter Leede en 5-0 bij Roodenburg (beker) volgde zaterdagmiddag een verliespartij bij titelfavoriet VVSB. In een waar doelpuntenfestijn werd het 6-4 voor de paarsgele opponent.

Zo kreeg de terugkeer op kampioensgrond, bijna acht maanden na dato, geen glans. In de eerste helft poetste Macie Army een vroege 2-0 achterstand wel nog weg. Luka Standing scoorde eerst uit een verre inworp van Sebastian Schoenmaker en kopte iets later knap raak uit een corner van diezelfde Schoenmaker. Aanvoerder Maarten Scherjon was bij weer een hoekschop attent en schonk zijn ploeg een voorsprong bij de thee.
Het eerste kwartier na rust zou een rampzalige worden. Bijna direct kopte een robuuste verdediger van VVSB de 3-3 binnen. De 4-3 volgde uit een penalty na een overtreding van Midas Rooijakkers en zowel de vijfde als zesde treffer van Noordwijkerhoutse makelij vielen uit schoten van een roodharige middenvelder nog binnen het uur van de totale speeltijd. De wedstrijd was gespeeld. Alleen Schoenmaker kon in de slotfase nog wat terugdoen door met zijn linker de eindstand op 6-4 te bepalen.
Terwijl de ziekenboeg steeds verder volstroomt, staat komende zaterdag een cruciale pot voor de derde plek op de rol. VV Noordwijk mag zich op dit moment ‘best of the rest’ noemen, maar speelde wel twee duels meer dan Macie Army met vijf punten meer. Op Sportpark Duinwetering zal Macie onder anderen zonder captain Scherjon en vice-captain Can Bertels proberen een slag te slaan om aan het einde van het seizoen een podiumplaats te bereiken.
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Standing, 2-2 Standing, 2-3 Scherjon, rust, 3-3, 4-3 (pen.), 5-3, 6-3, 6-3 Schoenmaker.
Opstelling: Overdijk; Van Moorsel (Boelhouwer), Stehouwer, Scherjon, Laurier; Rooijakkers, Cornel, Prudhomme van Reine; Schoenmaker (Jacobs), Alkema, Van Baalen (Standing).