Ik wist wel dat ik het wist

Ik wist wel dat ik het wist

12 februari 2020 13:15


Tijdens het voetbalseizoen 1980/1981 werd ons aller clubbericht Rood-Zwart, onder de titel ”Het Spelregelspel”, opgesierd met een heuse wedstrijd spelregelkennis voor de jeugd. Per week werden 7 (min of meer) listige vragen gesteld en per 3 weken werd een klassement opgemaakt waarbij voor de nummer 1 in het klassement een heel mooie sporttas met het embleem van de K.N.V.B. klaarlag. En het was niet zomaar een sporttas, maar een sporttas met voldoende ruimte voor je gehele voetbaluitrusting, waarbij tevens een apart vak was om de natte voetbalschoenen in op te bergen. Een regelrecht collector’s item, dus.

Het was dan ook geen wonder dat er iedere week tientallen oplossingen bij de Jeugdcommissie binnenkwamen. Na 3 ronden had Harold van der Zant 20 van de 21 vragen goed beantwoord, zodat hij de eerste trotse winnaar was van de heel mooie sporttas met het embleem van de K.N.V.B. én met apart vak om de natte voetbalschoenen in op te bergen.

We gaan het spel natuurlijk niet herhalen, maar voor de ‘spelregelfreaks’ volgen onderstaand toch drie breinbrekers:

Vraag 1: bij een wedstrijd ter gelegenheid van een jubileum wordt de aftrap verricht door de burgemeester. De burgervader tikt de bal nonchalant naar een speler die naast hem staat en deze speler knalt de bal met de ogen dicht in één keer in het doel van de tegenpartij. Moet de scheidsrechter dit doelpunt goedkeuren?

Vraag 2: een speler is door de K.N.V.B. geschorst voor één wedstrijd. Mag hij wel, in de wedstrijd waarvoor hij geschorst is, als grensrechter optreden?

Vraag 3: tijdens het tossen voor de wedstrijd, laat de scheidsrechter de aanvoerder van de uitspelende partij raden in welke hand hij z’n fluit heeft. Is dit toegestaan?

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!