Groot nieuws: “onze dames gaan schrijven!” - ASC

Groot nieuws: “onze dames gaan schrijven!”

Groot nieuws: “onze dames gaan schrijven!”

30 maart 2020 11:30


We schrijven februari 1940 als er in het clubmagazine, onder het motto “onze dames gaan schrijven”, een heuse VROUWENPAGINA wordt aangekondigd. Het moet niet gekker worden! Met deze nieuwe rubriek wilde ASC speciaal haar dames en de ouders van de jeugdleden bereiken. Maar waarover moest in ‘s hemelsnaam worden geschreven?

In ieder geval niet over mode, vrouwenkwaaltjes, koken of kinderverzorging, want dat werd al tot in den treure gedaan door de Libelle en de Margriet en tegenwoordig zelfs de dagbladen.

De bewuste ASC-dames en -ouders interesseren zich waarschijnlijk helemaal niet voor voetbal, cricket en atletiek en daarom zal deze interesse moeten worden bijgebracht. Een nobel streven.

Er werd besloten om iedere maand  een klein artikeltje te schrijven voor de ouders van de juniores en adspiranten over de deugden van de sport en het nut van sportbeoefening. Verder wilde men voor de verloofden en echtgenoten schrijven over de wenselijkheid van het doorgaan van sportbeoefening door verloofde en getrouwde mannen. En over de gezelligheid die de sportbeoefening met zich  meebrengt en ook kán (hoeft dus niet per se, red.) meebrengen thuis.

De oproep om iets te schrijven werd niet alleen gedaan aan verloofden en echtgenotes, maar ook aan zgn. los-vaste meisjes (d.w.z. niet-verloofden) van de ASC-ers. “Schrijf eens op hoe u denkt over een jongen, die aan sport doet en waarom u zo’n knaap verkiest boven een ander en waarom u zijn club de fijnste vindt die er is”. Meisjes doet uw best en stelt ons niet teleur!

Waarschijnlijk heeft het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog de aspiraties danig bekoeld, want van de Vrouwenpagina werd tot op de dag van vandaag niets meer vernomen.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!