ASC schrijft eerste meidenteam ooit in

ASC schrijft eerste meidenteam ooit in

24 juni 2020 10:30


Het is een langgekoesterde wens, die in vervulling gaat komend seizoen: ASC heeft een meidenteam!
Een aantal jaar geleden is er een commissie in het leven geroepen om meiden- en damesvoetbal binnen ASC mogelijk te maken. Door middel van meidenvoetbaldagen en vriendinnendagen nam het aantal meiden in de jeugdopleiding elk jaar toe. Niet alleen in de onderbouw, maar ook in de bovenbouw. Zo maakte Femke Potjewijd afgelopen seizoen deel uit van JO16-1 en heeft zij inmiddels de stap naar ADO Den Haag kunnen maken.

Hoofd jeugdopleiding Rob Gieben: “Dit is zo leuk ! Dus naast een aantal damesteams hebben we nu ook ons eerste MO9-meisjesteam. Het team bestaat uit enkele meisjes die al bij ASC in een gemengd team speelden en enkele meisjes die recentelijk lid zijn geworden. Het team staat onder leiding van trainster/coach Mirjam Werner, die zelf ook 30 jaar gevoetbald heeft.”

Afgelopen maandag vond de eerste training plaats voor de meiden. Met veel enthousiasme werd er gedribbeld, geschoten en gescoord. Het was een mooie manier alvast kennis te maken met elkaar.
In het team is nog plaats voor twee meiden in de leeftijd van 7 tot 9 jaar. Ook jongere meiden kunnen zich aanmelden bij ASC. ASC heeft een grote Kickers- en Miniafdeling (5/6 jaar),  waar nog plaats is voor zowel jongens als meiden. Dus als je interesse hebt, meld je dan snel aan bij Ruben Dutrieux via jeugd@ajaxsc.nl.

20200622_175354.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!