Even kennismaken met Jesper Neuteboom, de nieuwe trainer van ASC 1

Even kennismaken met Jesper Neuteboom, de nieuwe trainer van ASC 1

6 oktober 2020 11:00


ASC heeft een nieuwe trainer aangetrokken na het vertrek van Mo Bougrine. Zijn naam: Jesper Neuteboom. Graag stel ik hem aan de lezers voor.

Voetballoopbaan
Jesper heeft zijn gehele leven al met voetbal te maken. “Van oorsprong ben ik een echte UVS’er. Kan ook niet anders met een vader die altijd als voetballer bij UVS actief is geweest. Jarenlang was hij basisspeler van UVS 1. Vanaf mijn 6e tot mijn 20e heb ik alle selectieteams doorlopen en daarbij ook landelijk gespeeld. Vanaf mijn 18e speelde ik in het eerste elftal van UVS, destijds een hoofdklasser; het hoogste amateurniveau in die tijd. Na een paar jaar ben ik samen met mijn broer gaan voetballen bij fc Rijnvogels in Katwijk. Een jaar later koos ik voor fc  Noordwijk, dat uitkwam in de hoofdklasse. Naderhand heb ik de omgekeerde weg afgelegd; van Noordwijk naar de Katwijkse club en weer terug naar UVS. De laatste vijf jaar speelde ik voor  fc Boshuizen, tot op heden uitkomend in de eerste klasse”, vertelt Jesper over zijn lange voetballoopbaan. De rol van centrale verdediger was zijn specialiteit als speler en de laatste jaren bij UVS en Boshuizen droeg hij de aanvoerdersband.

Nieuwe voetbalambitie
“Vorig seizoen, ik ben 36 jaar, heb ik de knoop doorgehakt om mijn voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Het was mooi geweest. Als voetballiefhebber was ik niet van plan om deze sport achter me te laten. Ik ben me gaan oriënteren op het trainerschap. Tijdens mijn voetballoopbaan heb ik een aantal jaren jeugdteams getraind bij UVS en Foreholte In die periode behaalde ik mijn trainerscursussen TC3 en TC2”, verklaart Jesper. Via Sander de Wolf ben ik in contact gekomen met de Technische Commissie van ASC en na een eerste gesprek volgden besprekingen met spelersraad en bestuur. Die verliepen zeer bevredigend, dus heb ik besloten trainer van de selectie van ASC te worden”, geeft Jesper als reden voor zijn besluit.

Doelstellingen met ASC
Jesper: “vanuit de spelersgroep kwamen er verschillende doelstellingen naar voren. Het mooie vond ik hun uitspraak: ‘We willen vooral na elke wedstrijd met het gevoel van het veld stappen dat we allemaal alles hebben gegeven voor een goed resultaat’. Hij vervolgt: “Ik zelf streef ernaar om iedereen individueel en als groep voetballend vooruitgang te laten boeken, waarbij plezier en presteren hand in hand gaan”.

Jesper  werkt als gymleraar op het Visser ’t Hooft in Leiden. Hij ondersteunt  ook de teamleider VWO een dag per week. Zijn levenspartner is Mariëlle Koevoets. “Eind december verwachten we ons eerste kindje”, geef Jesper blijmoedig aan. 

Jesper, veel succes bij ASC.

Tekst:  Wim van Tuijl. Foto: Hielco Kuijpers (sportfotograaf)

3fefcf61-70ab-4ca7-810e-7aed1d784da4.JPG

Bron: Wim van Tuijl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!