Word jij Nederlands kampioen Shoot out (JO8-JO13)?

Word jij Nederlands kampioen Shoot out (JO8-JO13)?

18 maart 2021 16:00


Op zondag 20 juni vindt in Den Haag het NK Shoot outs plaats. ASC mag per leeftijdscategorie 1 speler afvaardigen. Om te bepalen welke spelers hiervoor worden ingeschreven houden we clubkampioenschappen. Tijdens de trainingen van maandag 29 en dinsdag 30 maart worden er per team voorrondes gespeeld en wordt er één speler tot shoot outprins(es) benoemd. Op zaterdag 3 april, tijdens de opening van het kunstgras, strijden de prins(ess)en voor een plek op het NK. Zorg dus dat je op de training aanwezig bent op maandag 29 en dinsdag 30 maart!

De Shoot Out regels
• De nemer begint op 25 (08 = 20 meter)meter afstand van het doel, en krijgt tien seconden de tijd om te scoren.
• Tot en met de 012 wordt er gespeeld op een pupillendoel, de afmetingen zijn 5 x 2m. De keeper start vanaf de doellijn. De 013 werkt af op een senioren doel, de afmetingen zijn 7,32 x 2,44 m.
• Voor de helderheid: schiet een speler na vijf seconden, en redt de keeper, dan is er alsnog vijf seconden tijd om te scoren (anders dan bij de strafschoppenserie). Valt een schot in de buzzer, dan is het een legale doelpoging, en telt een eventueel doelpunt.
• Bij een overtreding van de keeper bij de shoot out volgt een reguliere strafschop.
• Bij de shoot out staat de scheidsrechter bij doellijn, voor toekenning mogelijk doelpunt. De leider staat aan de zijkant buiten het veld om de score bij te houden en de juiste volgorde van de spelers te handhaven.
• Zodra de speler met de bal in de 16 meter komt mag de bal er niet meer uit. Zodra de bal uit gaat dan is de shoot out voorbij.
 
NKSHOOTOUT-Banner4.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!