Cricketvrouwen zoeken vrijwilligers

Cricketvrouwen zoeken vrijwilligers

24 maart 2021 11:30


Voor aankomend seizoen is het damesteam van Ajax op zoek naar vrijwilligers met en zonder
medische achtergrond. In mei starten normaliter de cricketcompetities. Gezien de huidige
coronamaatregelen bestaat de kans echter dat er in mei nog niet in competitieverband gesport mag worden. NOC*NSF maakt momenteel een uitzondering voor topcompetities - de hoogste landelijke competities - van diverse sporten. Deze uitzondering geldt ook voor cricket. Aangezien de Ajax vrouwen op het hoogste niveau spelen, mogen zij onder strikte voorwaarden vanaf 1 mei weer het veld in.

Wekelijks testen
NOC*NSF heeft voor het opstarten van de topcompetities een strikt protocol opgesteld, waaronder het wekelijks testen van alle speelsters voorafgaand aan de training (in april) en wedstrijden (vanaf mei) en het aanstellen van een hygiëne-coördinator. Wij zijn hiervoor op zoek naar een aantal vrijwilligers voor de volgende twee functies:
  • Medisch onderlegde personen die zijn opgenomen in het BIG-register (arts, verpleegkundige) voor het afnemen en registeren van de sneltesten. Belasting: ca. 1 uur per week op donderdagavond in de maand april en vanaf mei op zaterdagochtend. Dit kan verdeeld worden over meerdere vrijwilligers.
  • Hygiëne-coördinatoren (geen medische achtergrond nodig) die op wedstrijddagen zorgdragen voor het naleven van het protocol. Denk hierbij aan het registeren van de tegenstander, het handhaven van de hygiënevoorschriften en het gescheiden houden van geteste en niet-geteste sporters in verschillende zones. Belasting: maximaal 8 wedstrijddagen in de periode mei t/m augustus. De thuiswedstrijden kunnen in tijdsblokken verdeeld worden over meerdere vrijwilligers per wedstrijddag.
 
Uiteraard hopen wij dat dit alles niet nodig is en dat alle sporters z.s.m. weer in wedstrijdverband mogen spelen, maar tot die tijd zouden wij graag (heel dankbaar!) gebruik maken van de mogelijkheid die ons geboden wordt.
 
Heb jij de komende maanden wat tijd over en zet je je graag in voor de Ajax dames? Neem dan contact op met Amber de Groot,
amber.degroot@live.nl of 06-28465393.
 
A1A0B215313F4299BBF933BA24B8334F.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!