Accommodatiecommissie KNCB op bezoek bij nieuw cricketveld Ajax

Accommodatiecommissie KNCB op bezoek bij nieuw cricketveld Ajax

31 maart 2021 13:45


De accommodatiecommissie van de KNCB, op bezoek op 31 maart voor een inspectie, toonde zich tevreden over de cricketfaciliteiten bij Ajax.

Rick Verhaar, voorzitter cricketcommissie en Frits de Jongh, bestuurslid en tevens voorzitter van de accommodatiecommissie KNCB, ontvingen vroeg in de ochtend Theo Sikkema en Willem Ligtenstein.

Theo Sikkema: “Het ziet er allemaal erg goed uit bij Ajax, zonder meer! Goede faciliteiten en veel enthousiasme binnen de vereniging!”

Bij een inspectie van een cricketveld wordt met name gelet op de pitch, veldafmetingen, outfield, veld- en accommodatievoorzieningen. De cricketaccommodatie als geheel was al eerder, in 2018, goedgekeurd. Het ging nu om de kunstgrasvelden en de nieuwe pitch die tussen de twee velden ligt.

Het bestuur van de KNCB heeft voor het spelen op kunstgrasvelden dispensatie verleend van de bepalingen van het Competitiereglement van de KNCB.

Wat de kwaliteit van de pitch is, zal in de praktijk moeten blijken. Vereniging en aannemer CSC Sport toonden zich in ieder geval erg bereid om werk te maken van een egale en verdichte toplaag. Immers het gaat er bij cricket om dat de stuit van de bal na de bowlingactie betrouwbaar is en niet te zacht of te hard doorkomt richting batsman.

2021-03-30_12.13.13.jpg

Egalisatie van de toplaag.

 

IMG_5477.jpeg

Met een trilplaat op de schockpad (tussenlaag onder de uiteindelijke kunstgrasmat) wordt de toplaag verdicht. 

 

IMG_5482.jpeg

De kunstgrasmat wordt met een een hogedrukreiniger schoongemaakt alvorens bevestigd te worden op de kunststof opsluitbanden van de cricketpitch.

(Foto's Frits de Jongh)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!