ASC Sportzomer

ASC Sportzomer

1 april 2021 12:15


Beste ASC’ers,
Vorig jaar, vlak voor Pasen, moesten we ons sportpark sluiten in verband met Corona. Inmiddels zijn we een jaar verder en kunnen we concluderen dat het grotendeels een verloren sportjaar is geweest. Met gelukkig een paar lichtpuntjes. De cricketers hebben in de zomer nog een korte competitie kunnen spelen, de jeugd kon blijven voetballen en sinds kort kunnen ook de jongvolwassenen weer onderling sporten. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, en we gaan ons opmaken voor een geweldige sportzomer op ASC. Met veel sport, voetbal én cricket, en veel gezelligheid op ons terras.

Door de aanleg van de kunstgrasvelden hebben we de mogelijkheid gecreëerd om voetbal en cricket deze zomer hand in hand te laten gaan. We willen de voetballers die afgelopen winter hebben stilgestaan dit jaar mogelijkheid bieden om deze zomer door te blijven trainen. We weten dat we hiermee tegemoet komen aan de wens van veel leden.

Daarnaast verwachten we dat ons terras deze zomer weer open kan en dat we daarmee het verenigingsleven weer kunnen opstarten. Samen sporten en daarna napraten met een drankje en hapje. We kijken er met zijn allen naar uit!

Een klein aantal leden heeft ons gevraagd of wij de contributie van het seizoen 2020/2021 kunnen terugstorten. Wij begrijpen deze vraag, maar het feit is dat de kosten bijna allemaal doorlopen en we ook al te maken hebben met minder opbrengsten uit de horeca. Dit hebben we gedeeltelijk kunnen opvangen met bezuinigingen en subsidies, maar we zien geen ruimte om ook de contributies terug te betalen. We vragen begrip voor deze beslissing. We zijn met zijn allen ASC, in goede en slechte tijden.  

Toch heeft het bestuur goed gekeken hoe we de zwaarst getroffen groep, de voetballers van 18 jaar en ouder, tegemoet kunnen komen. Naast dat we deze groep de mogelijkheid gaan bieden om deze zomer door te trainen willen we het volgende voorstel aan de ledenvergadering voorleggen.

Uiterlijk 1 september zal ASC een clubcard introduceren voor het afrekenen in het clubhuis. Ons voorstel is dat alle competitie spelende senior voetballeden, die hun contributie van het jaar 2020/2021 hebben voldaan, aan het begin van het nieuwe seizoen een ASC clubcard krijgen met daarop een bartegoed van € 50. Daarnaast zullen we de ledenvergadering voorstellen de contributie voor senioren aankomend jaar niet te verhogen.

Als laatste wil ik nog onder de aandacht brengen dat we afgelopen maand 196 zonnepanelen op het dak van het clubhuis hebben geplaatst. Deze panelen zijn ook te adopteren (https://www.ajaxsc.nl/1023/2058/laat-de-zon-maar-schijnen/).

Dus laat de zon maar schijnen. Op naar een prachtige sportzomer op ASC.

Met sportieve groet,

Mark Melzer

Voorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!