Ajax cricket, mijn zomerhuis

Ajax cricket, mijn zomerhuis

11 april 2021 10:30


“Als klein voetballertje bij ASC ging ik met een aantal teamgenoten ook cricket spelen (Evert Brouwer; Frits de Jongh jeugdleider).
De combinatie voetbal en cricket ging prima samen, totdat ik in beide selecties kwam. De overlap van de seizoenen was lastig, maar daar kwamen we in onderling overleg wel uit. Dat is dan 1 van de vele voordelen van een combivereniging."


"Sport heeft mij mede gevormd. In mijn pubertijd heb ik veel geleerd van de cricket trainingen. Focus, doorzetten als het lastig wordt en omgaan met teleurstellingen. Na een duck moest ik er als keeper wel staan! 

Cricket heeft mijn hart gestolen, het is en blijft een mooi spel. Techniek, tactiek, sportiviteit, respect voor diverse kwaliteiten van mede spelers en tegenstanders vind ik mooi. In welke andere sport zie je nog meer dat je klapt voor een mooie prestatie van een tegenstander? 

Een ander mooi aspect vind ik dat de wedstrijd wat langer duurt. Op pad gaan met een groep mannen sporten en plezier maken! Binnen Ajax is dit sociale aspect zo belangrijk. Of ik nou bij zami inval of op Tour ga het is altijd gezellig. Binnen Ajax is ruimte voor de diversiteit van mensen, zowel in het veld als buiten het veld.

In verband met werk in het buitenland en mijn knieblessure ben ik ooit een paar jaar weg geweest. Bij terugkomst waren er veel nieuwe gezichten maar de warme Ajax cultuur was hetzelfde.
Als klein jongetje ben ik begonnen op het terrein van de Kempenaerstraat. Toen we daar weggingen werd al gezegd we gaan weer samen met de voetbal. Dat proces heeft jaren geduurd. Op alle locaties waar we gespeeld hebben (en de aangepaste clubhuizen/containers heb ik me thuisgevoeld. 
Als ik nu aankom op het ASC complex ben ik trots en wederom een gevoel van thuiskomen. Een fantastisch clubhuis en drie kooien en een opslag maken de trainingsfaciliteiten goed. De gedachte aan kunstgras vond ik even lastig, maar nu het er ligt ziet het er uitnodigend uit. Uitnodigend om weer met een recht bat te gaan batten…

Ik vind het leuk om bij mezelf de verandering te zien. Van graag willen winnen naar een mooie dag met elkaar hebben. Als captain van zomi is mijn streven om iedereen een wedstrijd te laten spelen en als team het beste in ons naar boven te halen. Soms een puzzel, maar meestal kunnen we na afloop met een mooie glimlach met een drankje in de hand genieten van de dag. Met zomi bouwen we door de jaren heen aan het team, er komt steeds meer vastigheid, verleden jaar een goede trainingsopkomst en dit jaar zelfs al enkele pre season trainingen!
Door de jaren heen is Ajax voor mij als een (zomer)huis. Ook een zomerhuis moet onderhouden worden, vandaar dat ik ook iets voor de club wil doen. 

Samen met Bill Driessen in de cricket accommodatiecommissie. Fijn als we met een aantal mensen de onderhoudsklussen kunnen doen. Ik zie de club ook echt als een zomerhuis en hoop dat we aan een gezamenlijke clubcultuur kunnen werken dat mensen ook naar voren stappen om (incidenteel) wat terug te doen voor de club.
Maar eerst wachten we nog op de magische woorden van de umpire: “Play”


Cheers, 
Frank Snieder

Ajax_Zomi.jpg

Ajax Zomi: een "wicket" van de tegenstander wordt gevierd!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!