De ideale schoonzoon

De ideale schoonzoon

10 juni 2021 14:30


A.S.C. heeft in haar lange historie een aantal leden voortgebracht die met verve het predicaat ‘ideale schoonzoon’ kunnen dragen. De redactie is niet alleen gaan spitten in A.S.C.-archieven, op zoek naar ideale schoonzonen, maar heeft ook haar oor te luisteren gelegd in de rood-zwarte wandelgangen. De speurtocht heeft een imposante naam opgeleverd. De schijnwerper wordt gericht op een A.S.C.-er, die door z’n tijdgenoten de kwalificatie ‘heer’ krijgt opgespeld. ‘Dat is mooi’, zul je zeggen, ‘maar zo ken ik er nog wel een paar meer bij A.S.C.’ Dat is ongetwijfeld waar, maar toch …..

Ik heb het over niemand minder dan Eric Spruyt, bepaald geen man voor spijkerbroek en slobbertrui. Hij verscheen voor aanvang van de wedstrijd immer keurig in het pak op De Kempenaarstraat, speelde z’n wedstrijd en dronk na afloop, fris gekapt en gewassen en weer keurig strak in het pak, zonder een spoor van emotie, flegmatiek z’n vertrouwde spaatje in het clubhuis. Zo staat Eric in het collectieve clubgeheugen gegrift.

De A.S.C.-ers die al een tijdje meelopen kennen ongetwijfeld nog de kwaliteiten van Eric op het groene laken. Niet alleen een uitstekend voetballer in het eerste van A.S.C., maar ook een voortreffelijk cricketer in Ajax 1. ‘Van beide markten thuis’, zoals het eigenlijk hoort binnen onze vereniging. Je ziet het in eerste instantie niet aan hem af, maar Eric is echt zo’n ‘multitalent’ op sportgebied. Welke sport hij ook zal beoefenen, hij heeft de fijne kneepjes snel in de vingers en draait binnen korte tijd op niveau mee. En hij zal nimmer naast z’n schoenen lopen.

‘Eric is in deze verdwaasde wereld nog een van de weinige sportmensen die karakter heeft en dat ook toont. zoals de onlangs overleden A.S.C.-coryfee Theo Spelt het destijds treffend uitdrukte, ‘Eric is een man van niveau.’

Zo, en kom daar maar eens overheen, de lat ligt hoog!

trad.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!