De lat wordt hoog gelegd bij A.S.C.

De lat wordt hoog gelegd bij A.S.C.

22 september 2021 14:00


In 1932 bestaat A.S.C. precies 60 jaar en het Bestuur en de Feestcommissie bieden de leden ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan in de periode van 6 – 16 mei een feestprogramma aan dat klinkt als een klok.
Allereerst is er op vrijdag 6 mei een grandioze INSTUIF in café-restaurant De Harmonie in de Breestraat (ja, ja ‘De Harmo’!). Eerst gaan we met z’n allen het clublied zingen, gevolgd door ‘JAAPIE RIKKETIK’, het grote kansspel met fraaie prijzen. Ook staan de wedstrijden om het JUBILEUM- JUFKAMPIOENSCHAP van A.S.C. op het programma. Aan deze wedstrijden zal worden deelgenomen door de wereld-jufkampioen D U I K B O O T – P A U L, in zijn ongeëvenaarde evoluties.

Zaterdagavond 7 mei is de danszaal van ‘Zomerzorg’ aan de Stationsstraat het toneel van een spetterende FEESTAVOND. Na de opening door voorzitter Planjer, maakt Prof. BEN-ALI-LIBI zijn opwachting met fabelachtige prestaties en wonderbaarlijke verrichtingen. Ook ontbreekt de muzikaal excentriek Mr. BILLI POOR aka ‘de Man met de Duizenden Vesten’ niet op het appèl, evenals SANTO, de komische buikspreker. J. van Itterson komt met zijn ‘MICKY MOUSE PLAYERS’ een ongekend shownummer ten beste geven. De avond wordt besloten met een BAL met verschillende attracties!

Behalve amusement, wordt er in de feestweek natuurlijk ook serieus gevoetbald. Op 8 mei staat de ‘HARMONIE-BEKER’ op het spel, waarbij V.O.C., Kampong, Concordia en A.S.C. de strijd aanbinden. De NA-PRET is natuurlijk in De Harmo!
Op woensdag 11 mei kunnen eerst de juniores van Quick Den Haag en A.S.C. aan de bak, gevolgd door een Gecostumeerde Voetbalwedstrijd met na afloop een NA-FEEST, in, hoe kan het ook anders, De Harmo!
Op zaterdag 14 mei worden de Reünisten in de watten gelegd met een heus diner (in De Harmo!). In maison Bruyns op Rapenburg 8 vindt om 3 uur de BESTUURS-RECEPTIE plaats, terwijl aan  hotemetoten en afgevaardigden door het A.S.C.-bestuur een OFFICIEEL DINER wordt aangeboden in café-restaurant ‘IN DEN VERGULDEN TURK’. Verschil moet er zijn.

Wie nu denkt dat de cricketers er bekaaid afkomen, heeft het goed mis, want op zondag 15 mei binden de teams van de AJAX jaargang 1892 en de AJAX jaargang 1932 de legguards vast voor een serieuze cricketmatch! Er is natuurlijk een copieuze lunch op het terrein (aangeboden door A.S.C.) en ook is er een reünistenborrel voor de mensen in de witte flanellen.
Op maandag 16 mei gaan we met z’n allen met een geregelde autobusdienst van de Papenstraat (tegenover De Harmo) naar de afvaart van het ‘Kolkje’ bij de Schrijversbrug (begin Lage Rijndijk) voor een BOOTTOCHT op de Kagerplassen. Hofenk (pachter der A.S.C.-buffetten) zorgt aan boord voor veel natjes en droogjes en natuurlijk de muzikale omlijsting (It’s Dark in my Head)!
Het vaargezelschap zal om circa 17 uur weer behouden (maar vermoedelijk licht aangeschoten) voet aan wal zetten, behoudens strandingen en dergelijke calamiteiten. Om 18 uur schuift iedereen aan (in De Harmo!) voor het CLUB-DINER. Wat een feest!

Het toetje hebben we voor het laatst bewaard, want het absolute hoogtepunt van de feestweek is de voetbalwedstrijd A.S.C. – CHUNG HUA op zaterdag 7 mei geworden. Het A.S.C.-bestuur is er namelijk in geslaagd om deze Chinese topformatie te strikken voor een voetbal performance aan De Kempenaarstraat.

CHUNG HUA komt met de volgende formatie binnen de lijnen:

doel: T.T.Lin; achter: W.H.Tai en L.M.Kao; midden: C.F.Ch’ên, K.H.Ch’ên en K.S.Bong; voor: S.Y.Tsai, T.T.Han, E.O.Ch’ên, L.H.Lin en Y.Ch.Chan.

De A.S.C.-formatie bestaat uit:

doel: Versteegen; achter Hagemans en Sybranda; midden: Abelman, Sondag en Raphael; voor: P. van Ommen, A. van Goor, Oskam, C .van Goor en de Ruiter.

Scheidsrechter van dienst: F. Boom.

Hoewel de Chinese formatie de zeereis van drie weken nog duidelijk in de benen heeft en ook het spelen op gras een geheel nieuwe ervaring is voor de mannen uit Shanghai, rollen er al snel oogstrelende combinaties en wervelende aanvallen over de groene grasmat. De ohh’s en ahh’s en de open doekjes van het vijfduizendkoppige publiek zijn talrijk. De toeschouwers genieten met volle teugen van deze voetbalshow. Vooral het ragfijne spel van de drie gebroeders Ch’ên is een lust voor het oog. Na anderhalf uur wordt de A.S.C.-formatie door scheidsrechter Boom uit haar lijden verlost: het scorebord staat dan op een veelzeggende eindscore van 0 – 12! Maar het bier smaakt er niet minder lekker door!!

Moraal van het verhaal: op 1 juni 2022 bestaat A.S.C. precies 130 jaar. Wie na het lezen van bovenstaand verhaal NOG geen zin heeft gekregen in een feestje, is geen echte A.S.C.-er. De lat ligt hoog en we wensen de Jubileum Commissie 2022 dan ook alle sterkte toe met de voorbereidingen van de feestweek!

sfsf.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!