Vuurvreters VE2 klaar voor de strijd

Vuurvreters VE2 klaar voor de strijd

23 september 2021 10:00


De staat van ASC Veteranen 2 zo vlak voor aanvang van de competitie 2021-
2022? Welnu: tot achter de tanden bewapend! Anders gezegd: als het
trainingskamp dat de zo ervaren mannen van 17 tot en met 19 september hebben
afgewerkt iets heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat de vuurvreters van
Veteranen 2 absoluut klaar zijn voor de strijd!

Of dat gegeven dit seizoen ook nog in één of meer winstpunten resulteert, zullen de komende maanden (ja, we nemen het ruim, het elftal kent z’n plek) moeten uitwijzen. Een goede, zelfs meer dan geslaagde voorbereiding zegt immers niet alles. Resultaten in de oefenperiode geboekt, tellen niet. Garanties worden gewoon niet verstrekt. Het zijn vaak details die de uitkomst bepalen. Het spitsie dat de bal binnen schuift, in plaats van tegen de binnenkant van de paal. Dat keepertje dat zijn benen wel bij elkaar houdt als de bal daar tussendoor dreigt te
verdwijnen. Het aantal spelertjes dat wel fit is als de bal officieel gaat rollen. De gemiddelde leeftijd van de tegenstander en die van het eigen team – en de daaraan verbonden algemene fit- en gezondheid. En mobiliteit. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Veel onduidelijkheid dus nog. Maar dat laat toch echt onverlet dat het in vele opzichten oudste ASC-elftal er afgelopen zaterdag op die parking in Eersel (waar, Eersel? Ja, Eersel!) absoluut stond. Tot achter de tanden bewapend, inderdaad. Want daar, achter die tanden, werd door de vuurvreters van VE2 de vochtige munitie (nee, geen benzine) bewaard om dat Brabantse dorpje (een van de acht Zaligheden, zoals we allen weten) te verbazen met een vuurspuwshow van ongekende omvang en kwaliteit. Een verrassend optreden ook, omdat de mannen voordat ze zich daar meldden deze tak van sport geen van allen hadden beoefend! Maar snel van begrip werd het ambacht onder leiding van vuurgilde-docent Thomas snel opgepakt. Om daarna dus de Brabantse wereld stil en aan de roodzwarte voeten te krijgen.

Het bleef bij dit trainingskamp natuurlijk niet bij vuurspuwen alleen. Zo bracht het elftal vele tientallen kilometers op de fiets door om een puzzeltocht af te werken, werden er verschillende andere spelletjes gespeeld en werd er natuurlijk ook voet-gegolfd. Het traditionele eindspel van elk VE2-trainingskamp, dat dit keer plaatsvond in Boksheide Buiten. Een door gastvrouw Alexandra gerund vakantieparkje net buiten Eersel waar met groot gemak een ruime baan van tien holes kon worden uitgezet. Vol met vaker voorkomende obstakels als bomen en (te) hoog gras, maar nu ook met moeilijke punten als echte (zand)bunkers en door schrikdraad omringde ’land-eilandjes’. Dat krijg je ervan als je bezig bent op een plek waar normaal gesproken talloze paarden het enorm naar hun zin hebben.
‚Äč
Dat er dit opgerekte lange weekend ook ruim de gelegenheid was om onder het genot van een drankje en een hapje bij te praten, spreekt vanzelf. Of het nu in het zo gezellige centrumpje van Eersel was, in het Streekrestaurant ’De Hofkaemer’ in Bergeijk of op het terras van de nabijgelegen Herberg ’In Het Wilde Zwijn’ – er werd bijgepraat. Zoals dat even vanzelfsprekend eveneens volop gebeurde op het parkje zelf, aan de barbecue, dan wel bij de lang en gezellig brandende en knapperende vuurkorf. Een plek waar de groep trainingskampers in de vorm van het verhaal van Zwarte Kaat dan ook nog cultuur werd bijgebracht door organisator en reisleider JP.

O ja, niet onbelangrijk, na het trainingskamp kan een van de deelnemers weer een seizoen lang rustig op twee oren slapen. Want: seizoen nu al geslaagd! Via een ingewikkelde puntentelling werd Marco (tegenwoordig ASC-scheidsrechter, maar incidenteel nog steeds inzetbaar als VE2-wisselkeeper) immers tot winnaar van het VE2-Trainingskamp van 2021 uitgeroepen. Mark – ’Buul’ – Duisters (de oud-inwoner van Budel speelde in Eersel bijna een thuiswedstrijd) legde voor de derde maal op rij beslag op de tweede plek en liet weten volgend jaar ’sterker terug te komen dan ooit’. Of dat er echt inzit, moet nog even worden afgewacht. Wel duidelijk is dat hem bij terugkomst in het ASC-clubhuis opnieuw een overtuigende tweede plaats wachtte. Nu met PSV tegen Feyenoord...

Aan_de_vuurkorf_VE2_in_Eersel.jpg
In_het_wilde_Zwijn_VE2_in_Eersel.jpg
Marco_nummer_een_Marco_VE2_in_Eersel.jpg
Op_de_fiets_VE2_in_Eersel.jpg
Sjoerd_met_VE2_in_Eersel.jpg
Vuurspuwers_VE2_in_Eersel.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!