Coach de Coach

Coach de Coach

8 oktober 2021 15:00


De coach vervult een belangrijke rol in het jeugdvoetbal. Niet alleen bij de voetbaltechnische zaken maar ook bij de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jeugdspelers. Op dat laatste deel richt Coach de Coach zich. Het helpt om het coachen naar een hoger niveau te tillen. Winst voor speler en coach. Positief en bewust coachen is hier het uitgangspunt.

Wij zien dat coachen bij ASC vaak samen gaat met een grote betrokkenheid en passie. Veel gaat over voetbaltechnische zaken. Coach de Coach richt zich juist op het pedagogische aspect van het coachen, en wil dat naar een hoger niveau tillen. Door jouw bewustzijn te vergroten, kun je als coach echt iets toevoegen aan de ontwikkeling van onze spelers. De afgelopen seizoenen hebben we diverse coaches gesproken, de spiegel voorgehouden en feedback gegeven. Het gaat daarbij niet om goed of fout. Positief en bewust coachen bevordert het spelplezier en zorgt dat kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen. 
 
De KNVB en ASC willen dat jeugdspelers zich met vertrouwen en plezier ontwikkelen. ASC investeert daarom in de pedagogische kwaliteiten van onze coaches en trainers. En meer spelplezier vertaalt zich ook naar de prestaties op het veld. Maar hoe pak je dat het beste aan? Verschilt de aanpak per leeftijdsgroep? Het zijn vragen die veel coaches zichzelf stellen.
 
Contact:
Tom Boers, Paul van Breugel en Wesley Veekman zijn opgeleide Coach de Coaches die u kunnen helpen. Zij gaan niet alleen ongevraagd het gesprek met u aan. Heeft u een specifieke vraag, of wilt u feedback op uw coachstijl neem gerust contact op. Of vraag het via de lijncoördinatoren of de verenigingsmanager. Wij helpen u graag. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!