‘Watjes’

‘Watjes’

17 november 2021 11:45


Tijdens het voetbalseizoen 1983/1984 doet het bestuur een oproep aan de jeugdleden om van hun gespeelde wedstrijd een kort verslagje te maken voor het clubbericht. Je weet wel, zo’n boekje met een rood-zwarte kaft dat wordt rondgestuurd en waarin je de opstellingen, de uitslagen en de verslagen kon lezen. En de oproepen van het bestuur, niet te vergeten.
Bart M. en Mark R. besluiten om namens de B1 de handschoen op te nemen en leveren het volgende verslag bij de redactie in.

WEDSTRIJDVERSLAG R.C.L. B1 - A.S.C. B1
Op A.S.C. hoorden we dat we helemaal naar R.C.L. moesten FIETSEN (laat dit niet meer voorkomen!). Onderweg botste Tjarco tegen Christiaan op. Bij R.C.L. aangekomen, zagen we een dode eend in de netten hangen (eenden zijn om op te eten).

Na 5 minuten in de wedstrijd vond er leuk incident plaats, nl. de binnenbal kwam met een doffe klap uit de buitenbal (ha ha!). Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg A.S.C. meer greep op de wedstrijd. Het werd door een goede solo van een speler van R.C.L. 1-0, na een fout van Dieter. Vlak na rust kwam de thuisploeg op 2-0. Het middenveld kon de vleugelspelers niet goed bereiken, maar door goed doorzetten van Jeroen werd het 2-1. Dieter herstelde zijn fout meer dan goed door vele doelrijpe kansen te stoppen. Christiaan maakte zijn 4e doelpunt in de competitie: 2-2. Robert moest twee keer aan de nek van een tegenstander gaan hangen om een mogelijk doelpunt te voorkomen; hij moest er wel uit (zonder gevolgen).
Toen de wedstrijd was afgelopen, baalden we stevig: ten eerste omdat we helemaal naar Oegstgeest moesten terugfietsen en ten tweede omdat we een punt hadden laten liggen.


Een leuk verslag, maar het gejeremieer over het fietsen, schiet ijzervreter Nico van Rijnswou duidelijk in het verkeerde keelgat. Maar ja wat wil je, geboren en opgegroeid in de tijd dat de schepen nog van hout zijn en de mannen van staal (om maar eens een geijkte marine-uitdrukking te gebruiken) en ook de tijd waarin je zonder morren heen en weer naar Doetinchem fietst (2 x 145 kilometer) voor een weekje voetbalkamp.

Nico komt dan ook een week later met de volgende reactie in het clubbericht:


“Op de fiets met Bart M. en Mark R.

In het wedstrijdverslag R.C.L. B1 – A.S.C. B1 (zie laatste clubbericht) wordt nogal wat misbaar gemaakt over het feit dat de B1 op de fiets naar het R.C.L.-terrein in Leiderdorp (zo’n 5 kilometer!) moet gaan. Ik vraag me inderdaad af of dit medisch gezien wel verantwoord is en of het wel toegestaan is om jonge jongens van rond de 15 jaar zo zwaar te belasten. Ik denk dat zelfs een Jan Raas veel moeite zou hebben om zo’n lange rit uit te rijden. Het lijkt mij dan ook beter om in het vervolg maar een taxi te nemen!”

Normaal gesproken is de zaak hiermee natuurlijk gesloten en druipen de jongelingen met het schaamrood op de kaken af, maar ja we leven inmiddels in de ‘eighties’ en de jeugd van tegenwoordig wordt steeds mondiger. Bart en Mark grijpen daarom opnieuw naar de pen.


“Geachte Heer van Rijnswou,

Wij (Bart M. en Mark R.) willen even reageren op Uw stuk van vorige week. We lagen in een deuk toen we het lazen. We wilden even vragen welk moppenboekje u over Jan Raas heeft opengeslagen. Wat wij zo raar vinden, is dat Jan Raas in de Tour de Franse ongeveer 200 kilometer aflegt en nu niet eens 5 kilometer kan halen. Misschien ligt het aan het weer in Nederland en de bergen die we hier missen.

Om de taxi als vervoermiddel te gebruiken, zou ons op wat te hoge kosten jagen. Laten we het dus maar bij de auto’s van de ouders en leiders houden (en af en toe de fiets).

De inmiddels overbekende Bart M. en Mark R.

p.s. Wij hopen op een nieuwe humoristische reactie”


Het mag duidelijk zijn dat Bart en Mark een nieuwe humoristische reactie op hun buik kunnen schrijven; Nico schudt slechts het wijze hoofd en doet er verder het zwijgen toe.

dadda.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!