Ode aan de vrijwilligers van Rood-Zwart

Ode aan de vrijwilligers van Rood-Zwart

5 januari 2022 14:15


Op 31 januari 1949 verschijnt het navolgende berichtje in een Leidse courant:

A.S.C. heeft weer een clubhuis

Het gaat weer goed met A.S.C. Werd vorige week het afdelingskampioenschap behaald en kon enige maanden geleden een fraaie trainingsverlichting in gebruik worden genomen, thans kon worden overgegaan tot de heropening van het gerestaureerde clubhuis op het terrein aan De Kempenaerstraat.

In aanwezigheid van een groot aantal rood-zwarten hield voorzitter Koopmans Zaterdagmiddag een enthousiaste openingsrede, waarin hij memoreerde met hoeveel moeite men er in was geslaagd, dit gebouwtje in de Oorlogswinter te behouden, zij het dan ook in een zeer vervallen toestand. Het gerestaureerde gebouw ziet er fraai en gezellig uit.

Electrisch licht is aangelegd, terwijl vrienden van Rood-Zwart belangeloos het schilderwerk op keurige wijze verzorgden.

Wederom dus een stap in de goed richting van het al-oude A.S.C.!

“Vrienden van Rood-Zwart die geheel belangeloos het schilderwerk op keurige wijze verzorgden”, is een zinnetje dat in dit stukje tot de verbeelding spreekt. Ik zie bijvoorbeeld de heren Steinmetz, van Welzen en Bergers al druk met de verfkwast in de weer om ons aloude clubhuis een fleurig aanzien te geven.

Er is wat dat betreft in de aflopen 70 jaar veel gebeurd, maar weinig veranderd bij A.S.C.!

huisje.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!