ASC JO13-1 handhaaft zich in de 2e Divisie

ASC JO13-1 handhaaft zich in de 2e Divisie

2 juni 2022 14:45


Met een eindsprint van drie overwinningen in de laatste drie wedstrijden heeft ASC JO13-1 zijn plek in de 2e Divisie voor volgend seizoen veiliggesteld. Op de slotdag van de competitie stond de uitwedstrijd tegen Roda ’23, uit Amstelveen op het programma. Bij winst op directe concurrent Roda zou JO13-1 zich zeker handhaven, bij een gelijkspel was het afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Inmiddels zijn de spelers van JO13-1 wel gewend aan het spelen van ‘finales’. Zij hebben dit seizoen immers al meerdere alles-of-niets-wedstrijden mogen spelen. Toch blijft het altijd spannend. Gelukkig was sterkhouder Boas Oosterling gewoon van de partij; de belangrijke middenvelder was ’s ochtends om 7.00 vanuit Zeeland vertrokken om ondanks zijn vakantie toch bij de wedstrijd aanwezig te kunnen zijn. Dat gaf vertrouwen, maar is zeker ook tekenend voor de mentaliteit in het team.

In een zinderende wedstrijd, waarin het publiek in Amstelveen zich niet altijd van z’n beste kant liet zien, was het ASC dat aan het langste eind trok. Al in de eerste helft was het Boele van der Sman, die van grote afstand de enige goal van de wedstrijd binnenschoot. Dat het uitgerekend Boele was die de zo belangrijke, winnende goal maakte, was natuurlijk geen toeval. Zoals zo vaak dit seizoen nam hij zijn ploeg ook deze wedstrijd weer bij de hand. Onder zijn leiding hield de verdediging stand en kon Roda ondanks een stevige wind in de rug nauwelijks tot echte doelkansen komen. Een explosie van vreugde, en een beetje opluchting, volgde toen de scheidsrechter het eindsignaal liet klinken.

De handhaving in de 2e Divisie is een kroon op het geweldige seizoen van JO13-1. Na het kampioenschap in de Hoofdklasse in de eerste seizoenshelft, volgde een mooie en zeer leerzame campagne in de 2e Divisie.

Ook trainer Timme van Rooyen is verheugd over de prestaties: “dat we dit bereikt hebben is een wereldprestatie van deze jongens. Het was echt wel even slikken toen we in de eerste drie wedstrijden twee keer met een 5-0 nederlaag naar huis werden gestuurd. Maar vanaf dat moment is de knop omgegaan. De jongens hebben zulke grote stappen gemaakt. Als je ziet hoe we de laatste weken de overwinningen over de streep trekken, het is echt genieten!”


IMG_2350.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!