Finales Oegstgeester 7 x 7

Finales Oegstgeester 7 x 7

9 juni 2022 12:30


De Heerencompetitie op de vrijdag is dit jaar waardig afgesloten. Sinds 3 jaar heeft coördinator en organisator Nanno een grote groep enthousiaste voetballers die op vrijdagavond de werkweek afsluiten – althans de meesten – met een leuke pot voetbal en een genoeglijk biertje na afloop. De sfeer is altijd opperbest in deze duels zonder scheids. Vorige edities verliepen wat moeizamer door enerzijds afgelastingen (er werd op natuurgras gespeeld) en ook corona. Maar dit jaar hebben de 16 teams een hele competitie in Eerste- en Eredivisie afgewerkt. En natuurlijk gaat het in eerste instantie om beweging en gezelligheid, maar richting finale worden de knikkers ook belangrijker.

Hieronder een paar impressies van deelnemende teams waarbij opgemerkt dat FC Bollenstreek ontbreekt. Ligt aan de fotograaf voor wie het kleurenpalet op de shirts waarschijnlijk teveel van het goede was. Ook het mailadres van Retrofit gaf niet thuis, dus u moet het doen met de constatering dat FC Bollenstreek gewoon een goed team is en we hopen hen er ook volgend jaar weer bij te hebben.

Laten we openen met De Kampers. Niet alleen traden zij aan met prachtig gebrandschilderde armen, zij verzorgen eveneens de afsluitende BBQ voor alle teams. Bravo!
IMG_0458.jpg

Liquid Dynamite, We schrijven het einde van de zomer van 2017 als de heer N. Benninga ons op een blauwe Maandagavond belt. “De Oegstgeester 7x7 competitie gaat nu echt van start, maar de jus ontbreekt”

Nu moet je weten dat het idee achter de 7x7 competitie het vinden van nieuw talent voor het klassieke veteranenteam is, opdat de Oude Sterren een stapje terug kunnen doen. Het bekende ASC-probleem speelt weer op, ‘veel oude wijn, in nieuwe zakken’.

“Graag een team van buiten de eigen matras”.

Zoiets pakken wij gelijk groots aan. De voivode stuurde bericht naar alle kampen in de regio en daarbuiten om mogelijk talent te sturen. Het Westland, Den Haag, Mokum, de Bollenstreek en Delft.

Vanuit alle windhoeken kwam respons, zelfs uit Eindhoven en Wenen.

Een week later stond het eerste team in door kampvuur zwart berookte kleren op een mossig nat grasveld op het Overveer sportpark. In welk tenue we speelde wilde de competitieleider weten. “In kampvuur zwart” klonk het uit 14 kelen. “We maken er ‘all black’ van”, was het antwoord, “dat staat mooier op de lijst”.

Dat eerste jaar hebben we, naar betrouwbare schattingen, 67 talenten een kans gegeven. Er zaten vreemde Vogels bij, zoals Kobus Possemis en Koko Rouleaux. Watersnelle jongens, die het Zonder Dollen hadden kunnen halen, maar ze miste de Duitse vechtmachine mentaliteit die ons KAMPERS  onder andere zo kenmerkt. We gaven ieder een eerlijke kans, we waren namelijk aan het bouwen en nu enkele jaren later wordt wel gesteld dat dé KAMPERS dé blauwdruk is waar alle 7x7 teams zich aan willen spiegelen.

Sinds twee jaar hebben we ook een opleidingsteam. Om ze te helpen schuiven we ze af een toe een puntje toe. Maar om ieder schijn van partijdigheid voor te zijn, hebben zij de naam + nummer gekregen van een gemiddeld team van een willekeurige club uit de regio.

Na twee bijzondere Corona jaren lukte het de Oegstgeester 7x7 als een Majestueuze Phoenix uit zijn as te herrijzen. Dat is te danken aan teams als de Kampers en helaas niet aan teams die van binnenuit ASC het Geluk proberen te zoeken.

De KAMPERS, een Vlammende Cocktail van schobbejakken, bengels, binken, Rovers en gidsen.

Op het veld met geslepen sjoeri iedere tegenstand mangelen, na afloop de poekelende Gitano, Alako vervloekend, na het pooien van weer een duvel. Ook dan blijkt weerstand bieden aan de KAMPERS lastig. Dit heeft ons de bijnaam ‘Liquid Dynamite’ opgeleverd, maar ook bijzondere broederschappen met de andere teams.

Gesteld kan worden dat N. Benninga op die blauwe Maandagavond de Leidsche Sleutels tot het succes van de Oegstgeester 7x7 gevonden heeft.

Dank namens de KAMPERS,
J.R.v.E en D.P.


Een verdienstelijk resultaat eveneens voor de ploeg van “Zonder Dollen” die hun visie over de vrijdagavond hieronder weergeven.
IMG_0460.jpg

Een aantal jaar geleden trapten heren van een zekere leeftijd  op vrijdagavond ergens een balletje. Het groepje was echter door kinderen, werk en andere blessures slinkende. De 5 overgebleven spelers hoorden van de startende ‘wilde 7x7 competitie’ op de velden van ASC.  De eerste pot hadden we 6 man, en een tegenstander geleend. Omdat we niet zeker waren van succes, maar toch herkenbaar op het veld wilden verschijnen, besloten we tot de aanschaf van een blauw shirt; EUR 2,95 van de Decathlon. Ons tenue tot op heden. Een naam die onze afkomst en ambitie weergaf volgde en zo speelde ‘Zonder Dollen’ zijn eerste seizoen, met een verdienstelijke 3e plaats als resultaat. Een pandemie en 2 seizoenen later is de competietie uitgegroeid tot een sociaal en sportief gebeuren met een Ere- en Eerste Divisie. Zonder Dollen heeft inmiddels 16 man, waaronder veelbelovende 35+ talenten via buurt apps gerekruteerd. Het heilige doel, “NetNiet Promoveren” werd gerealiseerd met een 3-1 overwinning op ‘KAMPERS’. Wij applaudiseren voor ‘Flaming Homer’ die het het komend seizoen een niveautje hoger mogen proberen. ‘Rob en zijn Rovers’ zullen helaas degraderen, maar hen wacht natuurlijk een warm welkom in onze Eerste Divisie.

 

En er kan er maar één de beste zijn en de Cup met oren vasthouden: “De Leidse Studs”, winnaar van de 2022 editie. Met overtuiging, dat dan weer wel.

IMG_0462.jpg

"Kijk maar naar de foto. Zeven Studs, niet alleen ferme jongens en stoere knapen, maar ook puike voetballers. Tel daar alle Studs bij die dit jaar de gelederen hebben gecompleteerd en je hebt een heuse voetbalmachine, die in najaar en voorjaar de 7x7 Eredivisie op haar conto schreef (met dank aan corona en niet opdagende tegenstanders). Een fijn eerste jaar in een fijne competitie!"


Tot slot: dank aan de deelnemende teams voor deelname,  sportiviteit en gezelligheid! Voor nu even rust voor de beentjes en in het najaar starten we met plezier weer op.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!