Een dagje top(b)cricket……

Een dagje top(b)cricket……

23 juni 2022 13:00


Om op 21 juni 1980 opgesteld te worden in het tweede elftal van Ajax-cricket vond ik, als simpele jongen, een grote eer. En ik heb het geweten ook: ’s morgens kwiek uit te veren om de roestige bowlingarm even een uurtje op het balkon los te gooien en toen vlug met de bus naar L.M.H.C. waar de wedstrijd gespeeld zou worden. Ik was juist op tijd om te helpen de mat uit te rollen, het boundary-touw rond het speelveld te leggen, de vlaggetjes te plaatsen, het scorebord met de cijfers uit de materiaalcontainer te halen, de strandstoelen uitgeklapt (au!) neer te zetten, de stumps en de bails op te zoeken (wat een onbeschrijfelijke rotzooi in het materiaalhok!) en in de grond te zetten, de umpirejassen, het krijt en het scoreboek (met balpen) klaar te leggen, de scoretafel uit te klappen en vier grote parasols neer te zetten. Er komt nog heel wat kijken bij een cricketwedstrijd. Dan hebben die voetballers het toch heel wat gemakkelijker!

Toen de wedstrijd begonnen was, heb ik nog een paar uurtjes lekker ingespeeld in de kooi en ondertussen ook nog 20 overtjes ge-umpired. Toen was het lunch en heb ik lekker de van huis meegebrachte boterhammetjes (‘wat heb jij erop?’) opgepeuzeld. Van batten is het helaas niet meer gekomen. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen. Ajax had in elk geval zo’n 220 runs op het bord staan, ruim genoeg om de rest van het seizoen op te kunnen teren.

Tegenstander K.Z.K.C. schrok zich in elk geval wild van dit enorme tortaal en batte zoals ook de egeltjes het doen, nl. héééééél voorzichtig.

Toch nog eventjes twee overtjes mogen bowlen en in het verre veld zegge en schrijve één balletje gehad. Twee waterijsjes (Raket) en een Marsreep zorgden voor de broodnodige compensatie. Even nog de bittere pil van het magere K.Z.K.C.-batten wegspoelen met een paar goudgele jongens (Oranjeboom) en de sigarettenpeukjes (Mantano filter) van het veld oprapen. De mat mochten we laten liggen, want er was morgen weer een wedstrijd.

Toen maar fluks op huis aan, omdat m’n kleine olvaritconvertertje op tijd naar bed moest en Anne-Fleur immers ook al de hele dag alleen zat te balen.

’s Avonds zat ik bekaf en roodverbrand op de bank gloeiend na te genieten van zo’n welbestede dag op het cricketveld!

Jipco S.

dde.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!