Dramatisch seizoen van VE2 krijgt feestelijk en positief slot

Dramatisch seizoen van VE2 krijgt feestelijk en positief slot

11 juli 2022 11:45


’Dramatisch’. Leider Jaap noemde het woord niet toen hij afgelopen zondag zijn troepen toesprak tijdens de traditionele seizoenafsluiting in en om (de wateren van) Warmond. En daarbij vanzelfsprekend ook het afgelopen seizoen aanstipte van het elftal dat zich zo graag afficheert als het enige echte (veteranen)elftal van ASC.

Dat pleit voor de man die afgelopen seizoen zo’n beetje in zijn eentje ASC VE2 nog een beetje in de lucht heeft gehouden. De man ook die afgelopen seizoen bij al zijn werkzaamheden rond de veertig (!) spelers inzette, maar desondanks acht wedstrijden zonder te spelen verloren moest geven. Je zou voor minder dat woord (’dramatisch’ dus) wel in de mond nemen. Maar dat deed-ie niet. In plaats daarvan hield Jaap een vrolijk verhaal, toonde hij zich verheugd over de enorme opkomst in Warmond (36 man-vrouw) en sprak hij hoopvol over de doorstart van (dus niet voorheen) VE2 volgend seizoen.

Daarover later meer. Eerst even dat jaarlijkse feestje doornemen. Een feestje dat er dit keer wat anders uitzag dan in voorgaande jaren. Natuurlijk, er werd in de middaguren gevaren. Door een groepje van negentien spelers en spelersvrouwen in twee bootjes. Kapiteins Ingrid en Thijs konden het bij de vaartocht over de Kaag dus met zijn tweetjes af. Verrassend? Wel een beetje. Het als altijd organiserende VE2 Polit Buro had in de aanloop van de vaartocht immers nog (gelukkig mislukte) pogingen ondernomen om een leuk bootje voor 32 mensen (of nog wat meer) te regelen. De inschrijving gaf daartoe ook alle reden. In de praktijk verschenen evenwel lang niet alle mannen en vrouwen op de vaarafspraak. Sommigen meldden zich overigens nog wel keurig af.

Dat beeld kwam wel bekend voor. Was immers een beetje zoals het seizoen dat zondag werd afgesloten. Wel goede wil, echt wel, maar ja, die praktijk! Dat was overigens heel anders voor de feestelijke barbecue zoals die vanaf een uurtje of vijf in en om Huize Van der Spek aan de Endepoellaan in Warmond werd gehouden. Zesendertig mannen en vrouwen waren aanwezig. Onder hen zelfs als Amerikaanse verrassing ook de net opa geworden en vanuit Amerika overgevlogen Giuseppe Tavilla. Zij maakten er met z’n allen een groot feest van. Een – zoals gememoreerd – anders-dan-anders feestje. Waar de bijeenkomst er normaal gesproken een is van de kabbelende soort, waarbij de leider een beetje terugblikt en er verder onder het genot van de nodige drankjes en ook aardig wat hapjes rustig wordt bijgepraat, werden er nu twee (door corona) niet gehouden kerstdiners ingehaald en kwam ook de toekomst van VE2 uitgebreid aan bod.

Om met dat inhalen te beginnen. Het is in het elftal een goede gewoonte om VE2’ers die spelend de zestig jaar halen te eren met een speciaal shirt. Daarop het geboortejaar, het ASC-logo en de naam van de betreffende speler. Tot zondag 3 juli stond de teller op vijftien. Na deze afsluiting kent het elftal een totaal van negentien. Vier nieuwe oude mannen waren er immers de laatste twee jaar (al dan niet fanatiek voetballend) eveneens in geslaagd de kaap van zestig te ronden. Slangenmens en politiek dier Matthijs, spelverdeler, kledingmagnaat en SKODA-animator Eric (hij keek vanuit Ibiza toe), elftaltopscorer aller tijden Loman en doelman, speler en tegenwoordig overwegend scheidsrechter Rooy werden in nieuwe shirts gestoken. Ook was het hoog tijd om de MVP-Award van VE2 (eenvoudigweg De VeterAan genoemd) weer eens van een nieuwe eigenaar te voorzien. Mark (uit het Brabantse Budel) overhandigde als regerend Veteraan het kunstwerk aan naamgenoot Mark (uit Oegstgeest). Niet omdat die de laatste jaren als voorzitter, penningmeester en nog veel meer zoveel voor ASC in het algemeen heeft gedaan (en doet), maar vanwege zijn enorme inzet op zondag en zijn onverzettelijke optreden als voorstopper.

Waarna dus – hoe passend – met de toekomst van VE2 werd afgesloten. Tegenover de aan het eind van afgelopen seizoen elf (redelijk) definitief gestopte VE2’ers konden door PB’er Kutsal tien nieuwe elftalgenoten worden gepresenteerd, waardoor de doorstart van (voorheen) VE2 opeens een heel stuk waarschijnlijker werd dan die ooit geweest is. Vooral ook omdat er nog wat weken resten richting de nieuwe competitie, waarin zo hier en daar wellicht nog ’echte ASC’ers’ kunnen worden opgeduikeld om het ’nieuwe’ VE2 verder te versterken. Een interessante ontwikkeling die vanzelfsprekend gevolgd gaat worden. Hoe de toekomst er op evenementen-niveau voor VE2 (oud-en-nieuw) uitziet? Ook die is nog wat in nevelen gehuld. Het kerstdiner 2022 is inmiddels gepland. Maar andere activiteiten? Het is nog even afwachten.

Wat er wel zeker in de pen zit (en ook uit gaat komen) is een afscheidswedstrijd voor al die met competitievoetbal gestopte voetballers. Niet gebruikelijk bij ASC, het is ons bekend. We zijn er als vereniging niet zo goed in als het om dat soort zaken gaat. Maar dat moet dan maar eens veranderen. In dit geval gaat het om spelers die vele tientallen jaren de roodzwarte kleuren hebben gedragen. Om spelers ook die er in 1972 als speler van ASC 1 bij waren toen op het terrein van Blauw Zwart tegen Vredenburch de promotie naar de derde klasse werd veilig gesteld. Dit in een tijd dat de zaterdag nog maar net een eerste klasse kende en er op zondag nog een echte piramide was. Waarin niet alleen heel veel vierdeklassers, maar ook heel veel afdelingsclubs (eerste en tweede klasse en nog verder) een plek hadden. We gaan hier niet zeggen dat vroeger alles beter was, integendeel zelfs, maar de derde klasse zondag stelde toen echt wel wat voor. Kortom: die afscheidswedstrijd gaat er komen. En voor nu: alle voetballers een goede zomer gewenst. En alle cricketers een goede jacht!

VE2_afsluiting_seizoen_Bootje_en_een_paar_wolken_1.jpg
VE2_afsluiting_seizoen_Nog_een_bootje.jpg
VE2_afsluiting_seizoen_De_oude_en_de_nieuwe_veteraan.jpg
VE2_afsluiting_seizoen_Tweemaal_60_1.jpg
VE2_afsluiting_seizoen_Bootje_en_een_paar_wolken_2.jpg
VE2_afsluiting_seizoen_Barbecue_2022.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!