Van het bestuur - ASC

Van het bestuur

Van het bestuur

8 december 2022 12:00


Aan het begin van deze eeuw valt ‘s zomers bij de cricketers wekelijks het onvolprezen, papieren ‘Ajax Cricket Nieuws’ (A.C.N.) in de brievenbus.
Het A.C.N. beschikt over een échte redactie die er, gewapend met pen, blocnote en cassetterecorder, steeds als de kippen bij is om majeure ontwikkelingen binnen de Ajax-cricketgemeenschap op schrift te stellen en om ‘gewoon’ sappige roddels met de leden te delen.


Het aantreden van een nieuw cricketbestuur in 2002 is natuurlijk zo’n majeure ontwikkeling en verplichte kost voor alle Ajacieden, want wie zijn toch deze mensen in wier handen ik mijn cricketlot leg binnen A.S.C.?
De redactie laat er dan ook bepaald geen gras over groeien en gaat onmiddellijk op onderzoek uit om de nieuwbakken bestuursleden aan de tand te voelen en aan de goegemeente voor te stellen.

In A.C.N. nummer 13 van 23 juli 2002 kunnen we dan ook onder meer het navolgende artikel lezen:

Deze week richt A.C.N. de schijnwerper op de secretaris van Ajax. De secretaris is binnen het bestuur van een vereniging degene die belast is met het schrijfwerk. ‘Ja, ja, wie schrijft die blijft!’, schatert Jop van Langevelde het uit als wij hem eindelijk aan de telefoon hebben. ‘Druk, druk, druk’, verontschuldigt de goedlachse Ajacied zich, ‘maar wat wil je, als je van der Valk naar de kroon wilt steken, moet je je handjes laten wapperen! Kom dus maar op met die vragen, want ik heb vanavond een hele zaal vol met hongerige magen die net terug zijn uit Driehuis’.

Jop, waar kunnen wij jou midden in de nacht voor wakker maken?

Je zult het misschien niet willen geloven, maar ik krijg het nog steeds te kwaad bij de Sound of Music. Ik heb de film nu 44 keer gezien en ben 83 keer naar de musical geweest, maar de rillingen van emotie lopen me nog steeds over de rug als de brug veroverd wordt.

Wie zijn je helden?
Ik heb maar één écht voorbeeld en dat is Albert J. Elen, de secretaris van A.S.C.

Voetbal of cricket?
Beiden (maar in vertrouwen gefluisterd: mijn hart ligt eigenlijk bij veldkorfbal).

Welke vrouw zou jij wel eens de weg willen wijzen?
Paula Udondek.

Hoe ontspan je je?
Door eindeloos cricketstatistieken te lezen. Een moderne variant van yoga.

Beste herinnering?
De Abingdon-tour 1989. En dan vooral het lied van Co de Palingboer. Ken jij Co de Palingboer niet? Hij ging vissen op het IJsselmeer. En weet je wat hij toen ving? Hij ving daar een zeemeermin. En die zeemeermin zei: ‘stop er maar een paling in’. Onvergetelijk, ha ha ha ha ha ha!!!!!

Uit eten?
Nééééééééé gewoon bij m’n moeder thuis, die maakt de lekkerste stamppot (bietjes!).

Hoe moedig ben je?
Dat kun je van tevoren nooit zeggen. Maar ik ga met batten wel op een korte bal naar voren, dus een beetje moed bezit ik wel.

Waaraan ben je het meest gehecht?
Mijn oude bat waarmee ik een keer een century heb geslagen tegen Son. Weliswaar onder een andere naam, maar toch……


Wat is je devies?
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat’.

Jop, bedankt voor dit openhartige vraaggesprek.

P.S. desgevraagd blijkt anno 2022 de bietenstamppot van moeder Nel nog steeds het favoriete gerecht van onze Jop. Maar dan wel met een lekker sappig balletje gehakt!

bal.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!