ASC 1 niet langs Docos - ASC

ASC 1 niet langs Docos

ASC 1 niet langs Docos

14 december 2022 11:45


Afgelopen zaterdag was de laatste competitieronde voor de winterstop. Op het programma stond ASC tegen het Leidse Docos. Op sportpark Overveer zou de ontmoeting eindigen in een kleurloze 0-0.

Het is lang geleden dat genoemde ploegen tegenover elkaar stonden in competitieverband. In de herinnering van de verslaggever is dat tientallen jaren geleden. Beide verenigingen speelden toen in de zondagcompetitie. De tijden zijn snel veranderd. Veel verenigingen verhuisden naar de zaterdagcompetitie. Docos koos al jaren geleden voor de zaterdag en ASC nam die stap recent. Zo is deze derby in ere hersteld.

Geen spektakel
Het zou geen spectaculaire wedstrijd worden. In de eerste helft ging het gelijk op. Beide teams zochten wel de aanval, zonder dat het tot echt grote kansen leidde. Er werd goed verdedigd en de enkele keren dat er gevaar dreigde, stonden de keepers op de juiste plek. Na rust was het bescheiden geklasseerde Docos wat offensiever dat de thuisformatie. Er ontstonden enkele redelijk doelrijpe kansen voor de Leidse formatie. De doelman van ASC, Max van Wijk, bewees zijn waarde door op de serieuze momenten de bal te keren. Op de stand waarop de wedstrijd begon, blies de goed leidende arbiter af, waarmee de winterstop is begonnen.

Trainer Jesper Neuteboom: “Vandaag speelde mijn team onder z’n niveau. Vooral in balbezit functioneerde het elftal ondermaats. Maar er zijn altijd wedstrijden, die minder verlopen dan gewenst”, relativeerde Jesper. Vervolgt: “Ik ben een tevreden man als ik het geheel over het verloop van de competitie bezie. ASC was vooraf als degradatiekandidaat betiteld. De realiteit is dat mijn formatie goed in de middenmoot staat. Er is spelplezier binnen de formatie en de spelers gaan er gemotiveerd voor”, prees hij. “Na de winterstop zullen we vol gas blijven gaan, want op de ranglijst zijn de verschillen niet groot. Het blijft vechten om bij de eerste 8 van de 14 te eindigen”, besluit Jesper.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!