Dansen is plezier voor twee - ASC

Dansen is plezier voor twee

Dansen is plezier voor twee

22 december 2022 15:15


Zoals inmiddels bekend, gaan we dit jaar bij A.S.C. een oude traditie in ere herstellen, want de Nieuwjaarsreceptie wordt op 1 januari gehouden. Exact op Nieuwjaarsdag, dus. En zo heurt het ook!
In de rijke historie van Rood-Zwart zijn wel meer prachtige tradities geboren, maar die zijn in de loop der jaren van lieverlee tussen de wal en het schip geraakt en verdwenen. Helaas! Zo werd in het verleden de Nieuwjaarsreceptie enkele dagen later, onder het motto ‘dansen is plezier voor twee’, gevolgd door het Nieuwjaarsbal. Een klassieker. Een evenement waar je als rechtgeaarde A.S.C.-er natuurlijk als de kippen bij moet zijn. Dansschoentjes aan en gááán met die banaan. Zo ook in 1954. ‘De Harmonie’ in de Breestraat is afgehuurd en de voetjes kunnen van de vloer. Een zekere ‘Vanet’ doet uitvoerig verslag van het feest.

“Natuurlijk waren wij ook op het Nieuwjaarsbal. Zo zijn wij wel. Altijd tuk op feestjes. Vooral op Nieuwjaar. Een goed begin is immers het hele feesten.

Dat begin was echter niet alles. Onze (prima gestencilde) feestwijzer was in de Kerst- en Oudejaarsstemming verdwenen. Zo maar. Oudergewoonte dachten wij, dat om acht uur begonnen zou worden. Wij waren dus op zijn Leids om half negen in de Har. Met onze uitverkorene,

Om negen uur opende Mr Han de Jongh (met ’n H) de welbezette avond. Onze eminente Voorzitter moest helaas door ziekte verstek laten gaan. Ons bestuurslid bracht het er echter byzonder goed af. Een kernachtig speechje. Zo maar uit het blote hoofd. We hebben daarvoor grote bewondering. Onze (geweldige) welbespraaktheid komt pas los na het achtste borreltje. En dan nog van een papiertje. We hebben Han (cricketer) de Jongh met tranen van ontroering op de schouder geklopt en hem veel heil en zegen gewenst.

De feestmuziek zette in. Direct hebben wij onze wederhelft voor een dansje gesmeekt. Met onze breedste buiging, Zacht gleden wij weg in de eindeloze ruimte. Heerlijk deinend op de dwingende soepele saxophoongeluiden van Wil Verra. Wat wordt die knaap anders mager. Had zeker honger. Een der dames hoorden wij tenminste aan het eind van de avond fluisteren, dat de sax een stuk kleiner geworden was. Daar heeft-ie vast aan geknabbeld.

Wij hebben ons te goed gedaan aan de heerlijke dranken der ‘Harmonie’. Gedronken werd er trouwens wel. Anders kon er nooit zoveel glaswerk gebroken zijn. Volgens sommigen echter nog te weinig.

Dat openingsbal is een goed traditie. Elke goede A.S.C.-er behoort eigenlijk daarbij tegenwoordig te zijn. Verheugend was voor ons de opkomst der Jeugd. Handige knapen. De mooiste en liefste meisjes aan hun zijde. Die komen er wel. Wim Rietbergen weet er meer van. Danste even met het meisje van Koos. Even later moest hij verwonderd constateren dat zijn eigen Dulcinea ook op de dansvlonder stond. Met een zeker krieltje. Fijne knaap. Precies zo gehaaid als zijn vader.

Er waren wel een respectabel aantal senioren. Maar toch misten wij er enkelen, die op vorige feestjes geen verstek lieten gaan. Maar ja, ’t is ook nog vroeg in het seizoen. De muziek was prima. Ontegenzeggelijk prima. Alleen hadden wij een polonaise verwacht. Iets ouderwets van ons. Zoals wij zijn. Nu werd begonnen met ‘Walking my baby back home’.

We hadden de schoonheid pas van huis gehaald. Een bloem in het knoopsgat. Met verliefde blikken haar aangekeken. En dan direct weer naar huis?

Toe nou………”

Wat mij betreft kan de evenementencommisie aan de bak: een Nieuwjaarsbal in 2024? Doen!!

dans.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!