Cor Stols nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO) ASC - ASC

Cor Stols nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO) ASC

Cor Stols nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO) ASC

19 januari 2023 11:30


Na een kennismakingsperiode van ruim twee maanden is per 1 januari 2023 Cor Stols gestart als HJO voor de komende anderhalf jaar. De huidige tweede helft van het seizoen 2022-2023 wordt benut om een nieuw plan richting komend seizoen op te tuigen. Wij zijn zeer verheugd met de komst van Cor om de jeugdopleiding van ASC verder te ontwikkelen!

Na het vertrek van Rob Gieben, die 4 jaar de HJO van ASC was, hebben wij als TC Jeugd onze ambities herijkt. Met Rob hadden we een HJO  die ervoor gezorgd heeft dat de ASC Football Academy – met een heldere structuur en organisatie – naar een hoger niveau is getild. Daarmee is een goede basis gelegd, waar we op voort kunnen borduren. Maar we hebben ook gezien dat we op onderdelen kunnen en moeten verbeteren.

Nog leuker
Onze belangrijkste ambitie voor de komende jaren is om verder te bouwen aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze Academy. Een van onze speerpunten daarbij is dat we, als TC, de aansluiting tussen breedte- en selectieteams willen verbeteren. Daarbij willen we met name de kwaliteit van de trainingen van de breedteteams verhogen, en daarmee het niveau van alle teams.

Begin dit jaar is dit punt ook in een ouderbijeenkomst met de TC besproken. We hebben destijds toegelicht dat het niet van de een op de andere dag te veranderen is en dat we daarbij ook afhankelijk zijn van het aanbod aan trainers, financiën en beschikbaarheid van de velden.

Met Cor heeft ASC een HJO in huis gehaald die actiegericht aan de slag gaat met het verder ontwikkelen van de jeugdopleiding in haar geheel en daarin bovenstaand thema als speerpunt heeft voor de komende anderhalf jaar. Daarnaast heeft Cor de ambitie om het voor de jeugd nog leuker te maken om naar ASC te komen door diverse activiteiten te organiseren.

Cor heeft ervaring met het neerzetten van een solide jeugdopleiding. Hij heeft dit bij zijn huidige club, PVCV in Vleuten, al met succes voor elkaar gekregen de afgelopen jaren. Het komende halfjaar gaat de TC samen met Cor aan de slag om het plan verder uit te werken voor de toekomst. Daarbij gaan we ook een groter beroep doen op de inzet van ouders. Samen maken we de vereniging!

Ouderbijeenkomsten
Cor gaat zich de komende weken aan u voorstellen op de website en is ook van plan om ouderbijeenkomsten te organiseren om iedereen mee te kunnen nemen in de plannen om van de komende seizoenen een succes te maken en ervoor de zorgen dat álle jeugdspelers (en ouders) met extra veel plezier naar ASC komen.

Alvast en klein voorproefje: ‘Ik krijg er ontzettend veel energie van om dingen te doen en op te pakken. Niet lullen, maar daadwerkelijk poetsen. Om de verwachtingen te managen: ik hoop nu al kleine stappen te zetten, zodat we richting het nieuwe seizoen met het plan een nieuwe ASC-standaard kunnen neerzetten. Plezier en ontwikkeling moeten daarbij de boventoon voeren.’

Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en een volgende stap met de ASC Football Academy!

TC Jeugd

IMG_6271.PNG

edad7b14-afc5-4cc5-93ab-ffdf9e1864a6.JPG

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!