ASC 1 ondanks nederlaag met opgeheven hoofd terug - ASC

ASC 1 ondanks nederlaag met opgeheven hoofd terug

ASC 1 ondanks nederlaag met opgeheven hoofd terug

13 februari 2023 19:15


ASC 1 heeft in Aalsmeer niet kunnen stunten tegen één van de kampioenskandidaten. Met een 3-1 nederlaag keerde de formatie van Jesper Neuteboom terug. Zelf was de trainer er niet bij, omdat hij vader is geworden.

Het favoriete v.v. Aalsmeer, dat over enkele zeer goede spelers beschikt, nam direct aanvallend initiatief en drong sterk aan om een vroegtijdige voorsprong te forceren. In de eerste 20 minuten kwam ASC nauwelijks over de middenlijn en was het verdedigend alle hens aan dek. Pas in de 18e minuut lukte het de thuisclub om op voorsprong te komen. Een geblokt schot werd in tweede instantie tot doelpunt gepromoveerd. ASC kwam wat beter in de wedstrijd. Grote kansen vielen niet te melden. Aalsmeer verdubbelde de voorsprong kort voor het verstrijken van de eerste helft. Een misverstand in de verdediging werd hard afgestraft.

Na rust bracht ASC enkele wisselspelers in. Deze keuze had effect, want ASC kwam meer aan voetballen toe en zocht eveneens de aanval. In minuut 70 plaatste Winne Meijer vanaf de rechterzijde de bal richting Ralph van Zandwijk, die deze doeltreffend binnentikte. ASC ging op zoek naar de 2-2. Tien minuten voor het einde kreeg ASC een corner, waarbij de verdedigers ook naar voren waren gekomen voor optimale aanvallende druk. Met deze keuze wordt risico genomen voor een gevaarlijke counter van Aalsmeer. Dat gebeurde; de corner werd afgeslagen en belandde in de voeten van een vrijstaande spits, die vanaf de middenlijn vrije doortocht had naar het doel en de wedstrijd besliste. Volgens Aad Neuteboom kon ASC ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd de thuisreis aanvaarden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!