ASC 1 laat punt liggen - ASC

ASC 1 laat punt liggen

ASC 1 laat punt liggen

13 maart 2023 11:45


ASC 1 heeft tegen TAVV geen punten kunnen pakken. Met een 1-0 nederlaag op zak keerde de formatie van Jesper Neuteboom huiswaarts.

Veel kansen, maar lage uitslag
Vooral op basis van het spel van de eerste helft was de zege voor de thuisploeg verdiend. TAVV had aanvallend het heft in handen. Met vlotte combinaties naar voren werd getracht de verdediging van ASC uit elkaar te spelen. De alerte doelman van ASC, Max van Wijk, moest al snel op een goede doelpoging een redding verrichten. Na het stroeve begin kwam ASC beter in de wedstrijd en kon aan aanvallen gaan denken. Een goed lopende aanval leek door afronding van Timme van Rooyen zelfs een voorsprong te betekenen, maar er was sprake van buitenspel. Snel daarna moest Max van Wijk zich reddend profileren toen TAVV speler, Donny van der Neut, dreigde de score te openen. Vlak daarna pakte de thuisploeg toch de voorsprong nadat een mooie assist op Mike Keijzer  het doel inging.

In de tweede helft kreeg TAVV enkele grote kansen om de voorsprong uit te breiden. ASC bleef eveneens offensief spelen. Juist daardoor was het een aantrekkelijke wedstrijd. De doelman van TAVV was net op tijd om de gelijkmaker van Jeroen van Bergen te voorkomen. Beide ploegen bleven goede mogelijkheden houden. Het was een wonder dat er slechts 1-0 op het scorebord stond. Het was ook een bewijs dat de keepers zich sterk profileerden. In de slotfase had ASC aanvallend het initiatief en ging op zoek naar de gelijkmaker. TAVV kwam nauwelijks aan voetballen toe. Met veel moeite hield de thuisclub stand  en ontsnapte in blessuretijd toen een enorme kans van ASC niet doeltreffend werd afgerond.
“De eerste helft speelde mijn team onder de maat, maar na de pauze zag ik veel inzet. In de afronding was ASC niet scherp genoeg en had ook pech. Op basis van de tweede helft zou een punt verdiend zijn geweest”, geeft Jesper Neuteboom als commentaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!