ASC 1 moet genoegen nemen met puntendeling - ASC

ASC 1 moet genoegen nemen met puntendeling

ASC 1 moet genoegen nemen met puntendeling

20 maart 2023 11:30


ASC 1 is in de thuiswedstrijd tegen EMM niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ontmoeting op sportpark Overveer eindigde in 1-1.

De eerste helft bood zeker geen hoogstaand voetbal. De passing van beide teams was rommelig. Vooral aan de kant van ASC was de opbouw vanuit de verdediging naar voren kwalitatief matig. Er viel na het intermezzosignaal van de arbiter te concluderen dat de thuisploeg tot geen enkel uitgespeelde kans was gekomen. De bezoekers speelden zeker geen hoogstaand voetbal, maar liet de keeper wel een paar keer handelend optreden. Tot scoren kwam het niet.

Spelniveau beter na rust
Na de pauze was het spelniveau beduidend beter. Beide teams lieten zien graag drie punten aan dit duel te willen overhouden. Op basis van de kansen was het verdiend dat EMM in minuut 59 de leiding pakte. De keeper liet de bal na een schot los; vlak voor de voeten van één van de tegenstanders, die vrij kon inschieten. “Na de wedstrijd vorige week tegen TAVV had ik aangegeven ontevreden te zijn over de energie die mijn spelers in de wedstrijd hadden gestoken. Met name na de treffer van EMM zag ik toegewijde werklust bij ASC. Het team liet strijdlust zien en wilde een resultaat neerzetten”, vertelde Jesper Neuteboom. ASC kreeg de wedstrijd meer in handen en dit betaalde zich uit in de gelijkmaker. Winne Meijer nam een vrije bal, die door Jelle Schouten werd gepromoveerd tot doelpunt. ASC had daarna optisch wat meer de overhand, maar kon niet doordrukken om het maximale resultaat eruit te halen. “Gezien de wedstrijd is 1-1 een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen”, concludeerde Jesper, die beaamde dat het spelniveau aan beide kanten wat aan de matige kant was. “We zitten in een klasse waar iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. Als je niet 100% gefocust bent en onvoldoende energie in het spel stopt, ga je eraf”, gaf de ASC-trainer tot slot aan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!