Geen punten voor ASC 1 - ASC

Geen punten voor ASC 1

Geen punten voor ASC 1

27 maart 2023 13:15


ASC 1 is zonder punten teruggekeerd uit Bodegraven. Esto trok met 3-1 aan het langste eind.
Door deze nederlaag staat ASC op de ranglijst op een positie die aan het einde van het seizoen
verplicht tot nacompetitie om in de tweede klasse te blijven.

Goed vervolg na zwak eerste kwartier
ASC begon in de eerste helft niet goed, waardoor Esto de bovenliggende partij was. De thuisploeg profiteerde hier doeltreffend van. Een diepe bal werd door de verdediging verkeerd ingeschat en in de één of één situatie ontstond de 1-0. De druk bleef en Esto dwong veel corners af. Uit een daarvan volgde een verdubbeling van de voorsprong.
Hierna ontworstelde ASC zich aan de aanvallende druk. Het spel werd beter door op het natte veld laag over de grond te combineren. In de 30e minuut leek Winne Meijer te scoren, maar de ‘scherp’ vlaggende clubgrensrechter van Esto keurde de treffer af; een beslissing waarin de scheidsrechter meeging. ASC bleef de aanval zoeken. In de tweede helft volgde de beloning voor de grote inzet. Uit een voorzet van Jesse Jasperse kopte Alex Iliopoulus de bal achter de doelman. De formatie vanJesper Neuteboom ging volop op jacht naar de gelijkmaker. Jesse Jasperse kreeg een grote kans, maar zijn inzet belandde op de paal. Esto beperkte zich tot tegenhouden. Een verdiende gelijkmaker zou niet vallen. In tegendeel: uit een counter van de thuisploeg viel de 3-1 en had ASC het nakijken.

Trainer Jesper Neuteboom: “In de rust ben ik duidelijk geweest naar mijn team over het ondermaatse spel in met name het eerste kwartier. Er had onder deze slechte weersomstandigheden directer en zakelijker moeten worden gespeeld. Na aanvallende wissels en een aanpassing in de formatie zag ik ASC voetballen op de wijze waarop ik het graag zie. Uiteindelijk zou een gelijkspel verdiend zijn geweest, omdat we in de tweede helft suprematie over de wedstrijd hadden”, verklaarde Jesper. “Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Legmeervogels op het programma. Dit is een 6 puntenwedstrijd en moeten we het niveau van de tweede helft tegen Esto vasthouden om met punten terug te keren naar Oegstgeest”, besluit Jesper.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!