ASC 1 veert op tegen FC Oudewater - ASC

ASC 1 veert op tegen FC Oudewater

ASC 1 veert op tegen FC Oudewater

18 april 2023 10:00


ASC 1 heeft goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen van FC Oudewater. Zeker gezien het feit, dat nummer 12 van de ranglijst, Legmeervogels, ook wist te winnen.

Bij verlies zou ASC zijn afgezakt naar de twaalfde positie. Dit is een rechtstreekse degradatie plek. Dit seizoen degraderen de laatste drie ploegen rechtstreeks naar de derde klasse. Nu staat ASC met twee punten voorsprong op Legmeervogels op de elfde stek. Dus moet ASC de laatste vijf competitiewedstrijden nog volop aan de bak. De nummers 9, 10 en 11 moeten echter wel nacompetitie spelen om zich te handhaven in de tweede klasse.

ASC trefzeker in tweede helft
Afgelopen zaterdag boekte ASC een belangrijke zege. Zeker in het eerste half uur was er geen sprake van een hoogstaande ontmoeting. De tegenstander was aanvallend wat sterker. Er ontstonden geen echte uitgespeelde kansen. Wel kwam Oudewater op voorsprong. Een vergrijp binnen het strafschopgebied leidde tot een penalty, waaruit de 0-1 ontstond. Met name het laatste kwartier kwam ASC beter in de wedstrijd. De aanval kreeg vaker de bal aangespeeld, zonder tot grote kansen te komen. De beste kans voor rust was voor de opponent; een mooi schot eindigde tegen de paal.
In de tweede helft liet de thuisploeg een prima herstel zien. Trainer Jesper Neuteboom: “Zelf vond ik dat we in de eerste helft niet veel minder waren dan de tegenstander. Wel miste ik in mijn team de echte bezieling. Bovendien gaf ik mee dat het noodzaak was om de bal op het middenveld vaker te veroveren. Dit lukte prima en dat resulteerde in goede kansen en, belangrijker, tot treffers”, sprak hij. ASC zou zeer scherp worden voor wat betreft het afmaken van kansen. Na 9 minuten in de tweede helft scoorde Alex Iliopoulos de gelijkmaker en twee minuten later promoveerde Diederik Bertels een voorzet tot 2-1. Ook de tegenstander kreeg kansen, maar miste in de afronding. De tweede helft bleef een zeer boeiend schouwspel, want beide teams voelden de noodzaak om te winnen. Ongeveer een kwartier voor tijd gooide ASC de wedstrijd in het slot. Uit een corner van Jelle Schouten kopte Jelle de Bruin  de 3-1 binnen. Het lukte Oudewater niet om nog een keer in de wedstrijd te brengen. Belangrijke punten dus voor ASC. “Dit is het ASC van een aantal weken geleden. Het team werkte voor elkaar, leverde strijd en combineerde dat met kansen creëren en afmaken”, aldus Jesper tot slot.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!