Niet op de snede der messen - ASC

Niet op de snede der messen

Niet op de snede der messen

20 april 2023 11:45


“Tempora mutantur”, zoals de oude Romeinen al zeiden, een waarheid als een koe. Werd er op 1 april jl. in ons prachtige clubhuis nog fanatiek en op het scherpst van de snede geklaverjast om het voorjaarskampioenschap, in de vorige eeuw ging het bij Rood-Zwart vooral om ontspanning in het knusse clubgebouw aan De Kempenaerstraat. Zelf een rondje stilzitten levert zomaar 1500 punten op! We schrijven 1980 als in het onvolprezen A.S.C.-clubbericht het navolgende fraaie stukje proza wordt gepubliceerd.

“Het klaverjassen zal het komend seizoen een paar wijzigingen ondergaan.
De prijzenpot blijft gehandhaafd zoals voorgaande jaren, echter de behaalde punten worden genoteerd om aan het einde van het seizoen een standenlijst samen te stellen.
De eerste, tweede en derde zullen dan in aanmerking komen voor een extra prijs. Tevens wordt er dan ook over al die avonden een poedelprijs en een pittenprijs beschikbaar gesteld.
De pitten behoren duidelijk op het formulier ingevuld te worden ter vergemakkelijking van de administratie.
Men mag niet meer dan twee avonden afwezig zijn van de totaal te spelen avonden uit en thuis waarover dan de gemiddelde van die avond gegeven wordt.
Wordt er stil gezeten door deze of gene dan ontvangt hij daarvoor 1500 punten. Hij of zij kan maar één keer stilzitten per avond.
Helaas moet gezien de kostenstijging het inleggeld van 2 gulden 50 naar 3 gulden gebracht worden.
Ik hoop en spreek de wens uit dat wat hiervoor beschreven is het kaarten tot een genoegen zal blijven, zowel voor onze zwakkere zusters en broeders en iets sterkere zusters en broeders.
Het is bedoeld voor ontspanning en sfeer te houden en niet op de snede der messen.
Ik wens U dan ook vele prettige avonden toe en tot ziens op 26 september a.s. in het clubgebouw van A.S.C. aan de Kempenaerstraat”.

Was getekend F.B.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!