ASC 1 naar verdiend gelijkspel - ASC

ASC 1 naar verdiend gelijkspel

ASC 1 naar verdiend gelijkspel

24 april 2023 12:45


ASC speelde een zware uitwedstrijd tegen Kagia. De tegenstander begon de competitie zeer slecht, maar heeft nu van de laatste zeven wedstrijden er zes gewonnen.

Herstel na moeizaam begin
Na een redelijk begin van ASC, liet Kagia zien waarom het nu zo goed presteert. Het wedstrijdbeeld kantelde. Kagia speelde offensief en zou dit laten uitbetalen in een treffer van Rens Lambooy uit een directe vrije trap. Daarna kwam ASC goed weg. Twee inzetten van de thuisploeg eindigden respectievelijk tegen de paal en vervolgens de lat. Geleidelijk ging ASC zich beter houden aan het van te voren afgesproken strijdplan en kwam beter in de wedstrijd. Een afstandschot van Jesse Jansen ging rakelings naast. Kort daarop werd Niels Dalemans in de diepte weggestuurd. De keeper van Kagia kon alleen een doelpunt voorkomen door de doorgebroken Niels onderuit te halen. Deze actie leidde tot een strafschop, die Alex Iliopoulus verzilverde. Jelle Schouten kreeg nog in de eerste helft een goede kans, echter belandde zijn schot op de paal.

In de tweede helft bleef ASC goed georganiseerd spelen en hield de ruimtes klein. Vandaar dat Kagia amper grote kansen kreeg. De trainer van Kagia bracht extra aanvallende spelers in om de defensie van ASC te slechten. Het bleek tevergeefs. Integendeel, ASC was de ploeg die beter combineerde en enkele keren dichtbij een goede kans was. Dus bleef het na de slotakkoorden van de arbiter 1-1. ASC trainer Jesper Neuteboom: “In de eerste 20 minuten kwamen we goed weg, maar over de gehele wedstrijd bekeken, is de 1-1 uitslag terecht. Helaas lukte het niet het optische overwicht van de tweede helft te kunnen omzetten in echte doelrijpe kansen.  Ik ben tevreden met het spel van de afgelopen twee weken van mijn team. Het strijdplan wat ik met de spelers maakte en de inzet tijdens trainingen leveren resultaat op. Fijn om getrainde situaties terug te zien in de wedstrijd”, concludeerde hij.

Komende zaterdag speelt ASC om 15.00 uur thuis tegen RVC. Deze tegenstander staat lager op de ranglijst dan ASC. Winst is noodzakelijk om proberen weg te blijven van de directe degradatieplekken.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!