Verdraaid, mijn knie! - ASC

Verdraaid, mijn knie!

Verdraaid, mijn knie!

23 november 2017 15:15

Barend van Zelm

Auw! Tijdens het spelen verdraai je je knie op het moment dat je de tegenstander probeert te ontwijken. Onmiddellijk voel je veel pijn. Liggend op de grond van de pijn steek je je hand omhoog. De trainer weet al hoe laat het is en wisselt je. En jij zit de rest van de wedstrijd met een dikke knie langs het veld. Balen!

Knieblessures komen helaas regelmatig voor op het voetbalveld. In 21% van de blessuregevallen betreft het de knie. De hoofdoorzaak van knieletsel is het verdraaien of verstappen tijdens acties op het voetbalveld of lichamelijk contact zoals een trap of schop van een tegenstander.

 Maar wat kun je er eigenlijk aan doen? Of belangrijker: hoe kun je er iets aan doen om het te voorkomen? Preventie dus. Dit doe je bijvoorbeeld door van tevoren een goede warming-up te doen. Hierdoor zorg je ervoor dat je je spieren en gewrichten warm en soepel maakt. Daarnaast is het belangrijk om te letten op kleine pijntjes en/of algehele vermoeidheid. Dit kan ervoor zorgen dat je eerder blessures oploopt. Stop dus tijdig met sporten.

 Maar helemaal voorkomen kun je het nooit. Helaas. Dus mocht je toch een knieblessure oplopen, dan is het van belang dat je gelijk stopt met voetballen. Doorgaan met voetballen kan je klachten vaak alleen maar verergeren. Daarna is het verstandig meteen de knie te koelen en het been hoog te leggen. Bij twijfel is altijd het raadzaam om ons of je huisarts te raadplegen!

 Elke dinsdag en donderdag avond hebben wij op ASC een inloopspreekuur tussen 18.00 en 19.30 uur. Dus mocht je vragen hebben, loopt gerust eens langs. Je kunt ons uiteraard ook bellen op tel.nummer 071-5230185

 Succes!

Geschreven door Barend van Zelm

Fysiotherapeut bij praktijk Doortast

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!