Waar is dat feestje? (1962) - ASC

Waar is dat feestje? (1962)

Waar is dat feestje? (1962)

5 mei 2022 14:30


Langzaam begint de spanning op te lopen. In de wandelgangen wordt al druk gespeculeerd over het jubileumprogramma. Komt Feyenoord Rood-Zwart met een bezoek vereren, of wordt het toch Almere City? Er zijn zelfs insiders die hebben opgevangen dat Bayern München is gestrikt om ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van A.S.C. acte de présence te geven in de Overveerpolder. Hou in elk geval de website maar goed in de gaten! Nog een week of vier geduld.

In 1962 was de Jubileumcommissie er weer eens in geslaagd om ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van ‘The Good Old’ een jubileumprogramma in elkaar te timmeren dat klonk als een klok. De aftrap was al op 12 mei met de A.S.C.-rijwielrally voor de jeugd. Er moest niet alleen gefietst worden, maar op het A.S.C.-terrein moesten ook diverse halsbrekende behendigheidsoefeningen worden uitgevoerd. De deelnemertjes hadden er een hele kluif aan, maar voor de best geplaatsten waren in de verschillende leeftijdsklassen mooie prijzen beschikbaar.

Nadat de fietsers waren uitgehijgd, konden zij zich verplaatsen naar het Sint Anthoniusclubhuis, Mare 43, te Leiden voor de Grote Feestavond. Niemand minder dan de bekende radioverslaggever Jan de Troye kwam een voordracht geven over zijn gevarieerde belevenissen op het gebied van de sport. En dan was er natuurlijk ook ‘Anverdi’, de vermaarde goochelende clown, die door zijn opvallende prestaties reeds diverse malen met z’n snoet op televisie is geweest. Natuurlijk met de onafscheidelijke ‘Tante Tonny’ aan z’n zijde. Een boeiend optreden van de muzikale clown ‘Medrano’ en een geinige conference van Gé Heynen, kregen de jeugd euforisch op de banken. De muzikale omlijsting was in handen van het ‘Dans- en Stemmingsorkest The Rhythm Club’ onder leiding van Lauw Boellaard. Om 2 uur ’s nachts moest de oudere jeugd naar bed!

In de weken die volgden kwamen op 13 mei de pupillen in actie (D.U.N.O., L.F.C., Oranje-Groen, U.V.S., D.O.C.O.S., Lugdunum, Roodenburg en A.S.C.), op 20 mei de junioren (Quick Hg, P.W., Hercules, H.V.V., H.B.S. en A.S.C.) en op 27 mei waren de adspiranten aan de beurt (Concordia, Olympia, V.O.C., Kampong, Quick Hg en A.S.C.). En dan te bedenken dat er maar één veld ter beschikking was. Kun je nagaan hoe ambitieus en creatief de jeugdcommissie van A.S.C. in die tijd was. De lat werd hoog gelegd!

Op zaterdag 19 mei was het een drukte van belang aan De Kempenaerstraat want niemand minder dan de Oud-Internationals kwamen opdraven. Niet met zomaar een elftal, maar met dezelfde formatie die één week tevoren tegen België had gespeeld. Ondanks het feit dat A.S.C. versterkt was met een aantal gastspelers, werd Rood-Zwart met 6-2 afgedroogd. Maar het bier smaakte er niet minder om!

Op woensdag 23 mei werd er door leden, donateurs en hun dames geklaverjast in het clubhuis. Een dag later konden dezelfde leden, donateurs en hun dames wederom in het clubhuis aan de bak om een robbertje te bridgen. Klaveren troef en 2 down! Hatsekidee!

De cricketers hadden zich dit keer zowaar uitgesloofd om van het jubileum iets onvergetelijks te maken, want op zaterdag 2 juni bonden de cricketers van Ajax de legguards voor, om een balletje te slaan met een uitgelezen cricket-formatie: De Flamingo’s!

Het Flamingo-team bestond uit een geselecteerd gezelschap, bestaande uit 11 spelers, die reeds naam in het Nederlandse cricket hebben gemaakt. Ondanks het feit dat Ajax met boter en suiker werd ingemaakt, is deze wedstrijd de boeken in gegaan als één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van ons aloude Ajax-L!! En zo heurt het ook!

En nóg was de jubileumkoek niet op, want op 9 juni kwamen de junioren van Prinses Wilhelmina uit het verre Enschede hun opwachting maken voor een potje cricket tegen de junioren van Ajax-L, terwijl op zaterdag 16 juni Ajax-L in het strijdperk trad tegen een RADIO-TV-TEAM (met onder anderen Karel Prior, Frans Henrichs, ir Ad van Emmenes, Piet Ekel, Dick Passchier en Barend Barendse). De muzikale omlijsting van dit evenement was in handen van niemand minder dan (songfestivalwinnares!) Teddy Scholten en haar echtgenoot Henk. Voor een uitzinnig publiek brachten zij hun onvergetelijke ‘Bom be die bom’ en ‘Bing! Beng! Bong! ten gehore. Daar kan die Mart Hoogkamer nog een puntje aan zuigen.

Toen was de jubileumkoek écht op; de leden van de Jubileumcommissie konden voldaan terugblikken op een supergeslaagde platina jubileumviering!

Heeft u ook zo’n zin in een feestje gekregen? Nog eventjes geduld……..
(Wordt vervolgd)
Afbeelding3.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!