IN MEMORIAM HUIB DE GOEIJ - ASC

IN MEMORIAM HUIB DE GOEIJ

IN MEMORIAM HUIB DE GOEIJ

31 juli 2023 18:30


Wij ontvingen vandaag het trieste bericht dat Huib de Goeij plotseling is overleden op 75- jarige leeftijd. Huib is een echt ASC- icoon die het best omschreven kan worden als allrounder.

Immers, op 15- jarige leeftijd debuteerde hij zowel in ASC 1 als in  AJAX 1 vanwege zijn talent in zowel de  voetbal- als cricketsport. Met voetbal speelde hij zich als tweebenige en veel scorende spits in de kijker van ADO, maar zijn vader vond school toch belangrijker en dus bleef hij bij ASC. Met cricket won hij de prestigieuze WA Smith Beker voor het beste jeugdlid, waarna hij direct naar het 1e doorstootte. In de jaren ’70 van de vorige eeuw was Huib een van de steunpilaren bij het kampioenschap  van ASC 1, terwijl hij met ASC 1 ook gewestelijk zaalvoetbal kampioen werd.

Na het beëindigen van de sportieve carrière als voetballer is hij samen met Chris Oppenheimer trainer van de ASC- selectie geworden en ook hierin was er een kampioenschap te vieren.

De laatste jaren is Huib, ondanks stevige fysieke beperkingen, enthousiast lid geworden van de maandag Klusploeg en in die functie verantwoordelijk voor de belijning van de natuurgrasvelden.

Met respect voor zijn prestaties en kritische houding als sportman en een innemende persoonlijkheid als mens is een groot ASC- er met Roodzwart hart heengegaan.

Schermafbeelding_2023-07-31_om_18.57.04.png

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!